-->> Kid'S LeRRa aLoWeRRa <<--

Assalamualaikum pembuka bicara.. Kids di sini ingin mengutur kata... Jika ada terlanjur bicara.. Mohon maaf kids pinta...

Kepada kawan Kids di alam maya... atau lebih sedap orang panggil di alam BLOG.. hehe.. Kids masih baru dalam bidang menulis blog.. Jadi semua entry yang kids buat masih sangat mentah.. Tak sehebat blog-blog yang lain.. Jadi kids minta jika ada salah perkataan, kids minta tegurlah kids.. Kids terima semua dengan hati yang terbuka.. Kerana setiap manusia tak lepas dari membuat kesilapan..


Join Contest...??


Assalamualaikum..

hehe.. thanx kepada Wan ,.
Sebab jemput kid's join contest Ni ..
tapi kid's tak tahu bila boleh siap..
macam mane erkk??
Tarikh luput lambat lagi..
hehe... 

insyaALLAH, kalau ade masa..
kid's buat.. kid's nak buat tentang...........


v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

haip~~!! Rahsia..
Kalau dah siap, baru kid's buat.. ekeke... :p

ok..
Salam buat kalian yang kid's sayang..

(✿◠‿◠) ღ Terima Kasih ღ BlogWalKinG LaGi Ya ღ Komen Sekali Kalau Sudi ღ (✿◠‿◠)

Puas Hati~


Assalamualaikum..

haaa... Kid's dah lame tak update blog..
maklumlah sibuk mencari rezeki..
Kid's dah kerje sekarang..
Balik pun lewat malam..
Jadi tak sempat nak buat entry banyak2..
minta maaf semua...
:)
kepada yang memahami kid's,
terima kasih banyak2..
Kid's hargai semuanya itu..

Selamat malam... <3

(✿◠‿◠) ღ Terima Kasih ღ BlogWalKinG LaGi Ya ღ Komen Sekali Kalau Sudi ღ (✿◠‿◠)

Betul atau Tak ??


Assalamualaikum..

Tadi Kid's tgh terjah fb kid's..
tiba-tiba terbaca mnde ni kat fb kawan kid's..
ni dia..

UNTUK AGAMA ISLAM KITA ! BEWARE !
PERHATIAN : Sesiapa yg tgh makan/lepak berbual di MCD,KFC,
dan di mana sahaja , 
Berhati-hati kerana ada 
SESEORANG LELAKI/PEREMPUAN YANG BUKAN ISLAM
 dtg ke arah kita , dan MELETAKKAN 1 KAD YANG BERTULIS SESUATU , 
Dia meminta kita MEMBACAKAN KAD TERSEBUT (!) 
AWAS , JANGAN BACA KAD ITU KERANA 
MEREKA INGIN MENYERU KITA AGAR MENJADI 
MURTAD(Islam ke Kristian) !!!
 Tolong COPYPASTE dan memberitahu kepada kawan2 Islam 
yang lain agar berhati-hati kerana HAL INI sedang BERLELUASA BERLAKU (!) 
kalau korang sayang keluarga atau org tersayang , SEBARKAN >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

huhuhu..
Betul ke semua ni?
kid's tak paham lah.. Dunia nak akhir zaman ni..
Macam2 dieorang buat..
Jadi kepada sesiapa yang mengaku islam tu..
Jagalah diri anda betul2..
Kid's pun.. :)

Hati mula rasa gelisah..
Kid's Lerra

(✿◠‿◠) ღ Terima Kasih ღ BlogWalKinG LaGi Ya ღ Komen Sekali Kalau Sudi ღ (✿◠‿◠)

Ingat-ingatlah wahai teman-teman kid's...


★*°˙˙°*★..★*°˙˙°*★..★*°˙˙°*★..★*°˙˙°*★..★*°˙˙°*★..★*°˙°*★

Seorang budak kecil bertanya... "Kenapa kakak pakai topi keledar tu...?"

Jawab kakak tersebut... "Undang-undang suruh pakai dik, kalau tak pakai nanti, takut kena saman... 
lagipun untuk keselamatan kita juga... kalau berlaku kemalangan, 
kepala kita akan selamat!" kakak itu memberitahu lagi penuh keyakinan.

Adik itu bertanya lagi... "Tapikan kak, kenapa akak tak takut pun bila tak pakai tudung kepala...! 
Kan undang-undang Allah suruh perempuan pakai tudung...!
 Lagipun kakak tak takut ke keselamatan kepala kakak nanti di Akhirat??? 
kepala kena bakar kalau tak pakai tudung!!! Bukan sekadar memakai tudung je... 
Tapi,aurat tu jugak kita kena tutup dengan sempurnakan kak???"

Kakak itu sekadar tersenyum dan terpinga2 sambil
 memulas minyak motor yang telah dinaikinya sambil memikirkan kata-kata budak kecil itu...

Fikir2kan & selamat beramal...

★*°˙˙°*★..★*°˙˙°*★..★*°˙˙°*★..★*°˙˙°*★..★*°˙˙°*★..★*°*★

renung-renungkanlah...
kid's lerra

(✿◠‿◠) ღ Terima Kasih ღ BlogWalKinG LaGi Ya ღ Komen Sekali Kalau Sudi ღ (✿◠‿◠)

Kid's Dah Kerja...~~!!!



tengok gambar kat atas kan??
hehe.. kat situ lah kid's kerja..
tolong isi minyak kereta orang..
Kid's start kerja kul 3 petang balik 11 malam..
lame kann???? hehe..
kid's kene duk luar.. kadang2 kalau tak de orang, kid's join kat dalam jadi chasier..
best ape kerja kat situ..
tapi.. kebanyakkan orang pandang keji kerje kat situ..
kenape erkkk?
malu? huh!
buat ape malu? kite bukan buat maksiat..
kite kerje..
kalau buat maksiat tak malu pulok???
haih.. dunie2..
hmmmmm..
ape2 pun, doakan kid's ye kawan2...
lepak..


(✿◠‿◠) ღ Terima Kasih ღ BlogWalKinG LaGi Ya ღ Komen Sekali Kalau Sudi ღ (✿◠‿◠)

Alahai... comelnyer....


Kid's jadi rambang mata bila tengok bende yang comel2..
Hahaha,, kid's memang dari dulu suke tengok bende2 macam tu..
kalau dah berkenan tu, cepat2 simpan dalam blog..
muahahaha,,
ok kid's nak ambil beberapa bende yang comel di blog Lyssa ..
Sorry... :)

                           
sweet... <3 <3

   
         
  sWeet couple...
hehehe... Kid's suka lah yang empat ni..
Sebab mengikut warna fabret Kid's..
Kid's minta maaf banyak2 kat Lyssa sebab curi gambar2 ni..
hehehe..
eh korang, jangan lupa pula..
jenguk2 lah blog Lyssa...



(✿◠‿◠) ღ Terima Kasih ღ BlogWalKinG LaGi Ya ღ Komen Sekali Kalau Sudi ღ (✿◠‿◠)

Comel...



Aipp.. Aipp..
hehehe.. tadi, kid's tengah jalan2 kat blog Lyssa ..
Then terjumpe lah bende ni..

ala.. comel sangat.. Kid's nak letak satu kat entry kid's ni boleh??
hehehe... kid's berminat lah pula..
Hari2 duk usya blog die..
meh lah ramai2 gi blog dia..
Kopem syok~~
tekan gambar tu tak pe gok...
sekian...





(✿◠‿◠) ღ Terima Kasih ღ BlogWalKinG LaGi Ya ღ Komen Sekali Kalau Sudi ღ (✿◠‿◠)

Buntu...


Kid's tak tahu nak ikhtiar macam mane lagi..
Kid's tak reti nak ringankan blog.. 
macam2 bende dah kid's buang..
tapi, still lambat load..
ade ape2 ke yang kid's kene buang??
Help me please... :(



(✿◠‿◠) ღ Terima Kasih ღ BlogWalKinG LaGi Ya ღ Komen Sekali Kalau Sudi ღ (✿◠‿◠)

Time Untuk Tidur..~~~!!



Haaaa.. masa untuk korang tidur tau tak?
Dah lewat giler ni...
Esok pula sambung...!!
:)


good Nyte a.k.a good Morning...!!

Udah-udahlah menaip tu...
Kid's Lerra...

(✿◠‿◠) ღ Terima Kasih ღ BlogWalKinG LaGi Ya ღ Komen Sekali Kalau Sudi ღ (✿◠‿◠)

Contest Kenali Bloggers


Yeay..! Again?? hahaha..
Hari ni saje dalam 2 ke 3 ntah Kid's join Contest..
Semangat giler nak join.. 
Huhuhu.. 
Kepada sesiapa yang nak join, klik je gambar kat atas..
Dengan sepantas kilat anda akan dibawa ke blog tuan tanah..
Kid's dah like fan page dia..
Kid's dah Follow blog dia..
kid's ingatkan dah siap.. haha.. tapi ada lagi yang dia suruh buat..
aduyai..
Ini dia..
10 Perkara tentang Kid's... Jujur dari hati kid's...
v
V
v
V
v
1. Kid's suka Kucing.. sebelum ni Kid's ada buat entry pasal kucing.. 

2. Kid's suka berkawan tau.. Kid's paling tak suka kalau kid's tegur dia, tapi dia buat2 tak tahu..

3. Kid's suka tengok orang pakai shawl.. Walaupun kid's tak suka pakai.. Tapi kid's suka tengok.. Comel.

4. Kid's tak suka tengok perempuan gedik.. Cair taik mata bila tengok..

5. Kid's suka sangat dengar lagu.. Terutamanya lagu Nasyid... Kadang2 kid's akan terikut nyanyian tu.. Walaupun sedar suara macam katak.. haha

6. Kid's suka mengelamun sorang2.. kadang2 tu kid's selalu cakap sorang2.. Apa kejadah Kid's ni.. Haru..


7. Kid's suka mengadap blog daripada FB.. sebab kat blog boleh buat entry panjang2... hehe..


8. Kid's suka edit gambar2 permandangan.. Seperti entry Ni..


9. Kid's suka bergambar sorang2.. Kalau dengan kawan2.. Mulalah nak senyum pun malu.. haha.


10. Kid's sayang keluarga, guru dan kawan2 Kid's....

ok that's all about kid's... hahaha... mesti bosan kan?
tak ada yang best perkara tentang Kid's... Biasa2 je..

dua orang kid's nak tag..

=> Wan

bukan itu saja yang tuan tanah tu nak... ada lagi.. hehe
dia suruh Kid's tanya soalan... Apa2 pun lah...
hummm.. amende nak tanya dia ye??
berfikir sejenak....
 broomm.. nak gi cari soalan jap....
v
v
v
v
v

=> Apa dia yang adik paling tak suka?
=> adik buat apa kalau adik ni betul2 bosan..
=> Adik ni suka mengelamun tak??

p/s : kid's tak tahu umur dia ni berapa.. kalau muda dari kid's...
Kid's tak kisah nak panggil kakak pun.. haha...

hohoho.. betul2 gila soalan yang kid's tanya... macam dah tak ade soalan lain..
Maaf dik.. otak dah buntu.. huhu..

ok lah.. that's all.. ^___^

Contest lagi... Lagi.. lagi....
Kid's Lerra,...

(✿◠‿◠) ღ Terima Kasih ღ BlogWalKinG LaGi Ya ღ Komen Sekali Kalau Sudi ღ (✿◠‿◠)

Merdu Sungguh~~



Aip.. Aip.. hehe..
Malam yang sungguh indah..
Ditemani dengan bintang-bintang yang berkedipan di angkasa...
Tak hujan pula hari ni??
Alhamdulillah..
Bolehlah Kid's buat entry malam ni..
Dengarlah lagu kat atas.. Malam-malam ni lah kerja Kid's..
Tak ada kerja orang cakap..
Dengar lagu Nasyid.. Nyaman je jiwa ni...
Sejuk hati.. Hilang semua resah di hati...
Lagu pula,,, aduhai.. pasal kekasih..
Hahaha,,, Jiwang....!!!

ok lah... Kid's masih cari insan yang bernama Kekasih..~~~
Kalau dah jumpa tu, kid's akan terus ajak kahwin.. haha..
Kalau ada jodoh..~~~

Sedang Mencari..~~
Kid's Lerra..

(✿◠‿◠) ღ Terima Kasih ღ BlogWalKinG LaGi Ya ღ Komen Sekali Kalau Sudi ღ (✿◠‿◠)

Jom Baca Wo Ai Ni...!!!



Aikkk?? Wo Ai Ni??
hahaha... tu tajuk novel yang Kid's buat..
Ha... ape lagi.. jom lah baca ramai-ramai...
Kid's buat novel tu hanya untuk suka-suka saja...
Jangan copy paste tau..!
Just read n bg komen..
best atau bosan... ok??
Kid's bukannya ape.. Cume nak tahu je...
Adakah karya kid's ni dapat diterima oleh karya seni??
wah3... mengada2 pulak kid's ni..
hehe


Kenapa dengan gambar kat atas tu kid's??
haha.. Klik kat gambar tu kalau nak baca novel Kid's... 
Atau korang cume perlu tekan kat atas tu, yang tertulis Wo Ai Ni...
lalalala...
Ape2 jer lah... asalkan Kid's Happy, korang semue pun happy...
Enjoy's ya..!! :)

Read my first Novel please....
Kid's Lerra..

(✿◠‿◠) ღ Terima Kasih ღ BlogWalKinG LaGi Ya ღ Komen Sekali Kalau Sudi ღ (✿◠‿◠)

Suke.. Suke.. Suke..



Ehem2.. Minta maaf.. Kid's suke giler lagu ni..
Sejak tengok cite NADA CINTA...
Cerita dia sekarang kat Utube dah 53 episod...
Episod akhir..... 244 tak silap Kid's...
nasib baik tak 2444.. Kalau tak, naik gila nak tunggu habis cerite tu..
Macam manalah pelakon-pelakon die tu boleh bertahan sampai 244 episod??
Gila kan?? Apa pun yang terjadi.. Kid's kan selalu menontonya..
hahaha... Boleh rosak lagu orang kalau Kid's nyanyi..
Dalam cerite tu, kid's minat Vito..~~
Hensem giler die erkk... time die buat lawak..
Memang tak kering gusi kid's dibuatnya...
Orang ke due kid's minat ialah Ricky...~~~
Dia ni same muke macam someone yang Kid's minat..
Kalau Kid's tengok muke die.. Kid's teringat kat someone tu..
Hahaha.. apelah kid's ni.. tak ada bende lain nak ingat.. Hampeh..!!
Haha.. takpe2.. bukannyer Ricky faham ape yang kid's tulis..
huhuhuhu... Someone tu pun kopem tak tahu pasal ni..
Kalaulah dia terbace entry ni.. Rrrrrrrrrr...
Kid's lari balik tanjung rambutan.. Hahaha... just joke.. ^_^
Someone tu tak tahu yang kid's minat die..
Apa pun yang terjadi.. Ku kan selalu teringat kamu...
:p
ok.. that's all...

*________________*
ini Entry melayan perasaan..

Everything is Gonna Be Okay ~~
Kid's Lerra...

(✿◠‿◠) ღ Terima Kasih ღ BlogWalKinG LaGi Ya ღ Komen Sekali Kalau Sudi ღ (✿◠‿◠)

Contest paling comell yg khas erni buat



Hyep... Contest lagi... aduh... Sabar Kid's...
Thanx Wan sebab Tag Kid's...
Mulakan dengan BISMILLAH.... Disudahi dengan ALHAMDULILLAH..
Hmmmm.. Tajuk Contest telah buat kid's terkedu..
Blog paling comel?? Hahaha.. Kid's rase Blog kid's ni tak lah secomel blog NabilaMars ni..
Cume blog biase2 saje... Kid's tak pandai nak buat blog ni jadi comel...
Just begini cukuplah dapat memuaskan hati Kid's...
Simple.. Hehe...

kid's nak tag 2 jugak.. sape erkk??
v
V
v
V
v

FANA

Hope u 2 nak join this contest..
ok lah... di sini akhir ayat kid's...
ALHAMDULILLAH...

hari ni join contest lagi..
Kid's LeRRa

(✿◠‿◠) ღ Terima Kasih ღ BlogWalKinG LaGi Ya ღ Komen Sekali Kalau Sudi ღ (✿◠‿◠)

penCINTA kucing...!



Ahaaa... Ini kid's nak cerite sikit..
pasal ape kid's suke kucing..
Mula2 dulu, mmg kid's ni bila tgk kucing je, mesti lari..
Bila kucing datang dekat, mulalah terjerit2 macam orang gila..
Kid's geli ngan kucing.. (tu dulu lah...)


Tapi sejak kid's selalu datang kat rumah kawan kid's, nama dia Shahirah..
Rumah dia penuh dengan kucing.. Memang pencinta haiwan sungguh dia tu sorang..
Kid's pun kadang2 terloncat sana, terloncat sini bila kucing dia datang dekat..
Lama-lama bila dah okey tu, kid's suke lah kan...
hehehe...


Then, masa tu Kid's nak amik kakak kid's kerja,
adelah sekor kucing ni.. comel sangat..
Kakak kid's panggil dia ANYONG...
tak tahu kenapa.. sampai kid's pun sampai terikut panggil macam tu..
Kalau kid's datang tempat kerja kakak kid's tu, kid's selalu bawa makanan..
Dia pun selalu bergesel2 kat kaki Kid's..


Kid's kesian lah tengok dia ni.. Warna kucing tu pulak warna kegemaran kid's..
Warna oren... Comel sangat2.. Dia ni jantan.. patutlah suka sangat gesel2 kat kaki orang..
Hehee... comel..
beberapa hari lepas tu, kid's ambil keputusan..
Kid's nak bela kucing tu, kami pun ambillah kucing tu..
Bela dia.. Dia paling manja dengan Kid's.. dan selalu ikut cakap kid's..
Hahaaha...


Tapi.. ALLAH lebih sayangkan dia...
Pada tanggal 1 DISEMBER 2011, dia pergi meninggalkan kami...
Kid's lah paling sedih sekali.. Malam sebelum dia mati.. Kid's sempat dengar suara dia mengiau..
Kid's sempat selimutkan dia... Kid's sempat belai2 dia..
Dia tengok lama sangat kid's malam tu..
Oleh sebab faktor cuaca, dia demam.. Tak ada sesiapa nak bawa dia pergi klinik..
Kid's sayang sangat kucing tu.. Sayang sangat2..
Dia tu manjaaaa sangat2 dengan kid;s...


Pagi 1 disember tu, kid's kene pergi sekolah sebab anak tengok kawan2 exam..
Kid's tengok dia, ok lagi..Masih bernafas.. tapi tersekat-sekat...
Kid's sempat kiss dia.. :'(
Balik dari sekolah petang pukul lima..
Kid's dapat berita buruk, yang Anyong telah mati..
Kid's tak percaya.. Kid's ingatkan adik-beradik kid's bergurau.. tapi ternyata.........
Kid's benar2 sedih.. Kid's masuk bilik.. Kid's nangis sepuas-puasnya...
Kid's tak sangka begitu cepat dia pergi.. Kid's sayang dia...
Memang sedih bila kita kehilangan bende yang kita paling sayang...
Kid's harap dia tenang di alam sana....

gambo kucing tu, kid's tak nak letok..
hehehe..

kids sayang anyong......



(✿◠‿◠) ღ Terima Kasih ღ BlogWalKinG LaGi Ya ღ Komen Sekali Kalau Sudi ღ (✿◠‿◠)

Contest Blog Superb Queen Terbaek



Assalamualaikum w.b.t....
Malam yang sungguh indah.. ditemani dengan lagu-lagu nasyid....
YA ALLAH... sungguh indah sekali..
ok... Kid's sebenarnya sangat seronok berBLOGGING daripada
berFACEBOOK....
sebab kat blog, boleh luahkan isi hati ni..
ramai kawan2 yang tak sombong dan ada cita rasa yang sama...
dan banyak lagi lah..
ok kid's tak nak buang masa..
tengok tajuk kat atas.....
Dah tengok kan?
hehehe...
kid's join contest buat kali yang ketiga...
tapi tak tahu menang ke tidak..
Kid's tak kisah, menang ke kalah..
asalkan kid's rasa puas join bende2 ni semua..
hehe..
kepada sesiapa yang tengah jalan2 kat blog kid's
n nak join contest tu, tekan je gambar kat atas...

dua orang yang kid's nak tag...


marilah join kawan-kawan.. tak rugi tau..
tapi jangan pula korang marah kalau tak menang..
kita join hanya untuk suka2 je kan..
Kalau menang.. ALHAMDULILLAH... :)

Kid's Happy, Kamu Happy
✿ Kid's Lerra... 

(✿◠‿◠) ღ Terima Kasih ღ BlogWalKinG LaGi Ya ღ Komen Sekali Kalau Sudi ღ (✿◠‿◠)

Kid's Demam..... :(




Alahai.. Hari ni Kid's demam..
Pagi tadi pun nak solat subuh..
terhuyung-hayang jalannya...
Tapi solat.. Alhamdulillah..
Tidur balik.. Sakit kepala sangat..
Tak larat..
Nak makan pun tak de selera..
Kakak kid's pergi beli bubur McD...
Bakal abang ipar tolong belikan panadol..
baik sungguh mereka..
hehehe..
terima kasih...
Sekarang ni pun, kepala masih denyut2 je..
Entry ni kid's buat dalam keadaan tak bermaya..


Mood : DEMAM.....
Kid's Lerra.....


(✿◠‿◠) ღ Terima Kasih ღ BlogWalKinG LaGi Ya ღ Komen Sekali Kalau Sudi ღ (✿◠‿◠)

Alhamdulillah... Kid's Berjaya...




Hee..Hee..Hee.. Mesti ramai yang tertanya-tanya kan??
Kenapa Kid's buat tajuk Entry macam tu?
Hehehe..
Kid's ade terjah blog dia ni CikTom ..
Ok.. kenapa kid's terjah blog die?
Sebab ni jer..
v
V
v
V
v


hahaha..
Kid's dah berjaya buat bende ni.. ikut step2 blog CIKTOM..
thanx to CikTom..
Kalau korang kate Kid's ni lurus bendul..
Kid's tak kisah..
Kid's happy giler dapat buat bende ni tau..
hehehe..
belajo dulu sikit2...
mane tahu nanti kid's boleh buat hebat lagi dari yang ni...
^___________^

korang yang masih terkebil-kebil nak buat bende ni..
bukaklah blog cik tom tu..
insyaallah boleh buat...
good luck..!

mood : happy
Kid's Lerra

(✿◠‿◠) ღ Terima Kasih ღ BlogWalKinG LaGi Ya ღ Komen Sekali Kalau Sudi ღ (✿◠‿◠)

Nasyid Is My Life Forever..



Kasih dengarlah hatiku berbicara
Kasih izinkan diriku bertanya
Bisakah cinta bersemi
Mengundang restu Ilahi
Adakah bahagia yang diimpi
Menjadi satu realiti

Kasih kusedari kekurangan ini
Kasih kuinsafi kelemahan diri
Kuingin sunting dirimu
Menjadi permaisuri hatiku
Sebagai isteri yang berbudi
Kebanggaan para suami

Wanita hiasan dunia
Seindah hiasan adalah wanita solehah
Yang akan membahagiakan
Syurga di dalam rumah tangga

Hanya itu yang kuinginkan
Dari insan yang amat kusayang
Damaikanlah resah hatiku
Aku rindu kasih dan sayangmu
Terimalah seadanya
Akulah hiasan pelamin hidupmu

Andainya tiada jodoh
Untuk ke singgahsana
Kupasrahkan segalanya
Kerna takdir yang akan menentukan
Impian kasih

--------------------------------------------------------------------------
Haaaa.. Kid's tak nak bagitahu tajuk lagu..
korang semue mesti dah tahu kan??
Kalau tak tahu tu, memang dia tak minat lagu nasyid..
hehe.. sorry...sorry.. gurau je..
Kid's suka sangat dengar lagu ni..
Lirik dia banyak makna bagi Kid's...
Tapi.. Jangan fikir yang bukan-bukan..
Kid's bukan nak kawin lagi.. hahaha..
Umur masih muda..
Kalau jodoh dalam masa muda gini..
Kid's terima.. Tapi minta dijauhkan... tak sedia sepenuhnya lagi..

Kaum lelaki.. Perbaikilah diri anda dahulu..
sebelum pergi melamar seseorang(Perempuan) itu...
Jangan sesekali memainkan perasaan mereka..

Kita sudah diberitahu bahawa perempuan itu makhluk yang lemah..
Janganlah sesekali kaum lelaki membuli insan yang lemah..
sebaiknya memberikan mereka kasih sayang yang mencukupi..
Hawa diciptakan dari tulang rusuk kiri Adam..
SO...

Kaum lelaki.. Carilah tulang rusuk anda yang hilang itu..
Gunakan cara yang positif.. bukan negatif...
Carilah yang halal buat kita...
Kaum perempuan pula, berhati-hatilah ketika memilih pasangan..

Untuk lelaki =>
Lelaki tak boleh hidup tanpa seorang wanita..
kerana wanita itulah yang menjaga kita saat kita memerlukan dia...
Wanita itu juga yang memberi kasih sayang kepada kita...
Dia juga melahirkan zuriat kita..
Dia sanggup melahirkan zuriat walaupun terpaksa merasa kesakitan yang perit..
seperti yang kita tahu..
Sakit yang ketiga, sakit gigi..
Sakit yang kedue, Sakit nak beranak.
dan sakit yang pertama ialah, SAKIT NAK MATI... :)
Walaupun dah berkahwin.. Lelaki kena hormat ibunya sendiri..
Kerana Syurga mereka masih dibawah telapak kaki ibunya...
Kerana ibu merekalah yang berperang dengan maut ketika melahirkan dia..
Kita harus bersyukur kerana dilahirkan sebagai lelaki..
Renung-renungkanlah.......

Untuk Perempuan =>
 Perempuan juga tak boleh hidup tanpa lelaki..
Kerana ingin memerlukan lebih perhatian dan kasih sayang daripada Lelaki..
Lelaki adalah ketua keluarga yang harus dihormati...
Jangan pernah kita derhaka kepada suami, kerana syurga itu dibawah telapak kaki suami..
memang sebelum kita kahwin, kita kena menghormati ibu bapa..
Kerana syurga itu dibawah telapak kaki ibu..
Tapi lepas kahwin, kaum perempuan kena menghormati suami..
Ibu bapa jangan dilupakan pula.. hehe..
Renung-renungkanlah..

Sesungguhnya..
Lelaki yang baik untuk Perempuan yang baik..
Lelaki yang jahat untuk Perempuan yang jahat...
Fikir-fikirkanlah dan renung-renungkanlah wahai sahabat..

p/s => Kid's minta maaf kalau entry ni ada yang mengguris hati sape2..
tak ada niat pun.. cume ingin berkongsi cerita..
apa kata Wan ?? ^_____^
Tak banyak kid's nak cakap...
Seperti yang kita maklum... Dunia dah nak akhir zaman..
Banyak perkara yang pelik-pelik kita dengar..
Itu namanya syaitan berjaya menghasut kita..
Umat islam sekalian..
Janganlah engkau lupa di mana asal kamu sebenarnya!!
Sampai masa nanti, kita akan menghadap yang Maha Esa dan Maha Pencipta..
Ingat~~

Itu saja.. Sekian Terima Kasih... :)
Ini ayat Kid's sendiri.. Maaf, kalau ayat berterabur..
Kid's masih baru dalam bidang penulisan..
Minta Ampun Minta Maaf dari Hujung rambut..
Hingga hujung Jari kaki Kid's...
Semoga kalian dalam keadaan sihat walafiat dan dirahmati ALLAH.....
InsyaALLAH...

Pagi yang ceria..~
Kid's Lerra..
*________*

(✿◠‿◠) ღ Terima Kasih ღ BlogWalKinG LaGi Ya ღ Komen Sekali Kalau Sudi ღ (✿◠‿◠)

Sahabat Selamanya.. Semuanya dalam ingatan..


video


Haaaa.. ini video.. kid's sendiri yang buat... 
Kid's akan merindui kawan2 kid's..
Kid's terlampau sayangkan mereka..
tak sanggup nak berpisah dengan mereka..
Ya ALLAH..
Aku berbangga kerana dapat kawan yang baik macam mereka..
Aku sayang kawan2 aku..
Terlalu berat perpisahan ini buat diriku..
Harapan daku agar dapat melihat mereka lebih lama lagi..
Ya ALLAH...
berikanlah kesihatan yang sihat kepada mereka...
Kawan2 sekelas aku..
Lau mereka sakit..
berikanlah aku merasa kesakitan mereka...
tak sanggup aku melihat mereka sakit YA ALLAH...
aku lebih gembira melihat mereka sihat dan gembira...
Kawan2..
terima kasih kerana menjadi kawan kid's selama ni...
i LOVE u all... (as a friend)
High school never ends!!!
SEMEKER TETAP DI INGATAN.......
Kenang daku dalam doa kalian...
ingat.. mati cuma sekali..
terima kasih sekali lagi sebab sanggup jadi kawan kid's..
kid's tahu kid's ni buruk... Maafkan segalanya ya...

p/s : ayat kat atas, buat sendiri.. tak ciplak pun...

Kid's Lerra dalam kesedihan...

Air Mata meleleh.....

(✿◠‿◠) ღ Terima Kasih ღ BlogWalKinG LaGi Ya ღ Komen Sekali Kalau Sudi ღ (✿◠‿◠)

Cute Hello Kitty 2