-->> Kid'S LeRRa aLoWeRRa <<--

Assalamualaikum pembuka bicara.. Kids di sini ingin mengutur kata... Jika ada terlanjur bicara.. Mohon maaf kids pinta...

Kepada kawan Kids di alam maya... atau lebih sedap orang panggil di alam BLOG.. hehe.. Kids masih baru dalam bidang menulis blog.. Jadi semua entry yang kids buat masih sangat mentah.. Tak sehebat blog-blog yang lain.. Jadi kids minta jika ada salah perkataan, kids minta tegurlah kids.. Kids terima semua dengan hati yang terbuka.. Kerana setiap manusia tak lepas dari membuat kesilapan..


Study Time Kid's Lerra AloWerra


bunga ini hanye sekadar hiasan semata-mata...

sebelum ni kid's dah buat entry pasal seni..
ok.. yang ni kid's nak buat entry pasal ERT..
amede ERT???
ERT tu Subjek yang kid's amik dalam SPM..
Ekonomi Rumah Tangga.
lambat ag nak exam ert..
13 haribulan ni.. adoyai...
lambat lagi weyh...
sabo je lah..

ni kerje kid's diwaktu study..
haha.. klaka deh...
sempat ag amik gambo..

ok lah.. that's all from kid's lerra..

calon SPM semeker..
kids lerra *______*

(✿◠‿◠) ღ Terima Kasih ღ BlogWalKinG LaGi Ya ღ Komen Sekali Kalau Sudi ღ (✿◠‿◠)

Gigi - 11 Januari






layan lah lagu ni..
kid's suke lah dengar lagu ni.. walaupun orang cakap lagu ni dah lame..
tapi bagi kid's.. lagu yang lame2 lah sedap didengar..
hehe.. jangan terase ye artis2 baru..
ok.. layan..


kid's dilande kebosanan tahan cipan nak beranak..!!!


(✿◠‿◠) ღ Terima Kasih ღ BlogWalKinG LaGi Ya ღ Komen Sekali Kalau Sudi ღ (✿◠‿◠)

Cuti SPM...



Hai semua.. Hari ni kid's rehat sepanjang masa..
tengok tajuk dah tahu kan?
haha
kid's masuk exam hari khamis depan.. 
Seni kertas 2..
melukis tu..!

waduh..waduh...
hok ni yang dok sabo sangat-sangat ni..
kid's paling suke melukis tau..!
bukan nak riak ke ape kan?
anugerah yang tuhan kurniakan kepada kid's..
takkan kid's sia-siakannya..
kid's akan gunakan kebolehan kid's ni sebaik mungkin..
untuk mendapatkan yang terbaik untuk SPM kid's kali ni..
kali ni??
haha.. tahun ni..
maju,,,maju,,,

ok .. ni antare2 soalan seni kertas due yang kid's kene lukis..
tapi kene pilih lah.. takkan nak lukis belake..
kalau kene lukis semue.. alamatnya muntah hijau lah kid's nanti..
ok.. ni soalannya..

1 => Beberapa orang kanak-kanak sedang meniup buih sabun menjadi belon yang
berterbangan di halaman rumah.
Lukis suasana tersebut dengan memberi penekanan kepada bentuk, warna dan ruang.

2 => Sebuah kumpulan muzik dianggotai oleh buah rambutan, jagung dan durian yang mempunyai
kaki dan tangan sedang membuat persembahan di sebuah konsert dengan dihadiri ramai peminatnya
pada waktu malam..
Lukis situasi tersebut dari jarak dekat dengan memberi penekanan kepada bentuk, jalinan dan pencahayaan.

3 => Tiga ekor anak kucing sedang berebut untuk minum susu dalam sebuah piring yang diletakkan
di satu sudut ruang rumah.
Lukis aksi anak-anak kucing tersebut dari jarak dekat dengan memberi penekanan
kepada bentuk,jalinan dan ruang.

4 => Beberapa batang pokok telah tumbang dan menyekat aliran air anak sungai.
Lukis situasi ini dengan memberi penekanan kepada bentuk, ruang, jalinan dan pergerakan air.

5 => Beberapa alat pertukangan seperti penukul besi, gergaji, pahat dan beberapa batang kayu terletak 
di atas sebuah kotak kayu yang telah usang. Kelihatan juga paku, beberapa tin cat dan berus
yang sudah terpakai di tepi kotak tersebut.
Gambarkan situasi tersebut dalam lukisan anda dengan memberi penekanan kepada bentuk, jalinan dan ruang.

6 => Beberapa ekor serengga sedang riang bermain guli dalam kawasan taman bunga di 
sebuah istana yang sangat indah.
Lukis gambaran anda dengan memberi penekanan kepada bentuk, warna, jalinan dan ruang..

haaa.. korang seme dah bace kan??
susah tol soalan2 ni..
menguji minda betul lah..
ok dipendekkan cerita.
kid's nak lukis no 6..
tapi ibu kids suruh lukis no  2..
haih.. pening2..
tapi lebih baik ikut mak kan?
hehe..
kid's harap dengan kata-kata semangat dari keluarga, guru dan rakan2 kid's..
Kid's berjaya membawa pulang result yang baik..
kalau dah dapat result nanti.. kid's kongsi kat sini ye..
jangan risau.. hehe...


ala.. comelnyer.. belikan untuk kid's satu.. =,=''
(tak de kaitan dengan tajuk kat atas...)

yang syok menaip => kid's lerra..
batuk tak habis2.. dugaan..

(✿◠‿◠) ღ Terima Kasih ღ BlogWalKinG LaGi Ya ღ Komen Sekali Kalau Sudi ღ (✿◠‿◠)

Contest My Top Referral by Amira Studio




Ni contest yang kedue..
nampak macam susah je..
hehe

kid's ni pun budak baru nak belajar..
ni pun test buat sendiri je..
lau nak join.. klik banner kat atas..
atau Klik saye ..

senang je kan?
ok.. do the best..
Salam sayang buat tuan contest
kid's lerra..

(✿◠‿◠) ღ Terima Kasih ღ BlogWalKinG LaGi Ya ღ Komen Sekali Kalau Sudi ღ (✿◠‿◠)

Contest Klik Dan Like Fan Page



Contest?? gulp... Kid's tak pernah join pun..
first time nih... harap2 dapat memuaskan hati miss nadya ..
Kid's tak reti sangat nak ber'contest..
kalau korang semue nak join.. klik je banner kat atas tu..
ok kat sini pun kid's nak promote lah..
biar ramai lagi yang join..
baru dapat saingan yang ramai kan? kan? kan?
hehe...
ok.. ni kerje yang korang kene buat. (WAJIB...!)

1. Buat Tajuk Entry Korang Contest Klik Dan Like Fan Page
2. Copy banner kat atas tu lepas tu backlink ke sini semula atau korang copy je code yang diberi tu ok.
3. Follow Amira , Follow blog Photography Blog(Sponsor) Follow Inovator(Sponsor)
& like Purse Lovers Online(PLO) (Sponsor)
4. Tag kan 3 orang kawan korang dan pastikan dorang tahu untuk memeriahkan contest nad buat ni.^_*

hik3... senang je kan? dok susoh lah...
cube dulu.. mane tahu korang menang ke nanti kan?
ok Kid's nok tag 4 orang..

V
v
V
v
V
v


dah siap kerje kid's..
hadiah die lumayan tau...
jangan ketinggalan..
join..join..join..
hehehe

ok that's all... 
Kid's Lerra
susoh gok join contest ekk...
=,=''

(✿◠‿◠) ღ Terima Kasih ღ BlogWalKinG LaGi Ya ღ Komen Sekali Kalau Sudi ღ (✿◠‿◠)

Alhamdulillah... Syukur... Allahuakhbar...



Kid's tak puas lah tengok sepakan penalti ni..
syok plop tengok..
sebab ni lah kali pertama kid's tengok pemain bola buat sepakan penalti..
(sumpah..tak tipu..)
sebab tu sampai sanggup letok video ni kat sini...
boleh tengok sokmo kekgi.. haha...
kid's akan merindui pertandingan yang berlangsung semalam...
memang gempak giler lah...
macam MALAYSIA lawan negara lain plop..
padahal negare jiran je.. hehe..
takziah kepade 2 penyokong indonesia yang maut semalam...
semoga kejadian tu dapat kite (orang MALAYSIA) pelajari
ape yang salah.. dan ape yang betul..
amik seme tu jadikan teladan buat kite seme....
Terima kasih kepada BONAI yang menyalami pemain2 MALAYSIA....
anda memang baik punyer lah... =,=''
ok lah... that's all...

mate merah... semangat bola tak halang kid's nak buat entry..
wan.. kid's rindu awok lah... =')


(✿◠‿◠) ღ Terima Kasih ღ BlogWalKinG LaGi Ya ღ Komen Sekali Kalau Sudi ღ (✿◠‿◠)

Malaysia BOLEH...~~!




100% anak jati,

manakan sama dengan si papua genui,

gembira sungguh malam tadi,

pingat emas milik kami.



Ong kim swee coach kami,


otaknya penuh pelbagai strategi,


malam tadi telah terbukti,


tumbangnya garuda yg tak da gigi.



Game semi final dihalau refferei,


terpaksa duduk di tempat tinggi,


naseb baek ada walkie talki,


memberi arahan mgunakan teknologi.




Game penentuan menerusi penalti,


fakri tendang berdebarnya hati,


dap dip dup di dalam diri,


akhirnya garuda jgak yg mati.



Stadium bung karno menjadi saksi,


Kebangkitan Anak harimau bru tumbuh gigi,


kebangkitannya kami puji,


kemenangan malaysia kami rai.


Baracuda pernah kami naiki,


melalui pelbagai ranjau yg berduri,


Penuh dngan pelbagai provokasi,


akhirnya makan diri sendiri.


Sharing is charing...

p/s : jangan marahkan FAKRI... dia dah cube yang sebaik mungkin...
ape2 pun die gok hok buat MALAYSIA dapat gi FINAL..
doh2 lah booo kat die... MALAYSIA doh menang.. 
jangan lah kutuk2, caci maki die ag..
kesian kat die...

wasalam..
Kid's Lerra Belum Ngantuk...


(✿◠‿◠) ღ Terima Kasih ღ BlogWalKinG LaGi Ya ღ Komen Sekali Kalau Sudi ღ (✿◠‿◠)

Kita Boleh - HARIMAU MUDA jangan disangke tak de jaring..~~!!







Maju terus Malaysiaku
Berkibarlah Jalur Gemilang

Dipersembahkan jiwa ragaku untukmu
Ku baktikan karyaku untukmu Malaysia
Kan ku junjung tinggi-tinggi Malaysiaku
Harumkan mu di persada antarabangsa

Katakan boleh (boleh)
Pastikan boleh (boleh)
Katakan boleh (boleh)
Kita kan boleh

Korus
Maju terus Malaysiaku
Berkibarlah Jalur Gemilang
Maju terus Malaysiaku
Berkibarlah Jalur Gemilang

Katakan boleh (boleh)
Pastikan boleh (boleh)
Katakan boleh (boleh)
Kita kan boleh

Katakan boleh (boleh)
Pastikan boleh (boleh)
Katakan boleh (boleh)
Kita kan boleh

Ulang Korus 3x
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Assalamualaikum kawan2..
lame tak jenguk blog ni...
maklumlah exam kan..
haaa... minggu ni memang syok giler r..
sebab dapat hilang stress spm..
Bola punye pasal.. semangat nak belajo semakin tinggi tu..!
huhu.. mesti ramai tak caye yang kid's ni hantu bola kan?
haha.. hari tu kid's dah buat entry pasal pemain terengganu..
lau nak tengok tekan saye ...
memang giler lah semalam (22/11/2011)
duk depan tv ngan family... semangat giler..!
mule2 ingatkan malaysia dah kalah.. indonesia main punyer lah kuat..
tapi lepas tu HARIMAU MUDA kite bangkit untuk terus maju...
1 gol mase minit pertame... kata doh rase...
Baddrul memainkan peranan yang hebat sebagai kapten bola sepak..!
tak sie2 duk depan tv sampai kul 11 lebih...
apek pun ape kurangnye? memang patut pun jadi penjage gol no satu..
katang gile3..!!
=,=''
ok.. layan gambo kat bawoh..
v
V
v
V
v
V
v
V
v
v


Ni tak tahu mase bile.. Kid's copy je..

semangat awok2 kite... 

i love u all lah.. terbaik...~~!!!!

huraaayyyyyyy...~~!! menang emas..!!

sepakkan penalti oleh BADROLL.... cantik gaye mu.. haha

penjage gol kite..!!

happy giler dieorg.. wah3..

taniah .... taniah... taniah... tak terucap dengan kate-kate...

yeah..!! katekan BOLEH.. (BOLEH..!!)

Segak dan bergaye khairul fahmi che mat..

semangat menyanyikan lagu negara..

pemain muda... shahrul ngan nazmi..

hensemnyer muslim.... o,O

we love u BAD...!!!

happy2..

Dieorang pun sokong MALAYSIA...

aaaaaaaa... semartnyer... =,=''

jage2...

Harimau kenyang malam semalam...

Fakri...!

amik kau garuda...!

GEMPAKK...!!!

ni kate2 semangat..

1 =>

Stadium Gelora Bung Karno menjadi saksi,
Kehebatan Sang Rimau kami...
Garuda rebah menyembah bumi,
Harimau Muda mengaum lagi...
Skuad MALAYSIA terus digeruni,
Indonesia pula menggigit jari...
Ingatkan EMAS boleh dicuri,
Tapi ia hak milik MALAYSIA sekali lagi...
Pemain "import" mereka mungkin boleh dipuji,
TETAPI anak JATI MALAYSIA lebih layak lagi...
Penyokong Indon kini sunyi sepi,
Sebelum ini sembang berapi-api...
Segalanya kini telah terbukti,
Kehebatan adunan pemain ONG KIM SWEE...
Ayuhlah penyokong dari setiap negeri,
Teruskan sokongan xberbelah bagi...
Tahniah MALAYSIA dari kami,
Kesungguhan anda kami sanjungi...
MALAYSIA kini JUARA lagi,
Akan datang PERTAHANKAN kembali...
Berjuanglah dengan setulus hati,
Demi negara kita IBU PERTIWI....

MALAYSIA~~~~MALAYSIA~~~~~MALAYSIA~~~~


2=>


Kata2 jurulatih Malaysia, Ong Kim Swee kepada 
pemain-pemain Malaysia semasa perlawanan final semalam :

"MEREKA tak hormati kamu, 
tak hormat bendera kita, 
tak hormat raja kita 
dan mereka tak hormat ibubapa KAMU. 
Kalau KAMU benarkan ia(kekalahan) berlaku, 
maka KAMU adalah pengecut. 
Kamu mesti ajar mereka kehebatan seorang warganegara Malaysia.."

"Kita kalahkan mereka bukan sekali 
tapi dua kali dihadapan jutaan penyokong setia mereka. 
Kita tunjukkan bagaimana melakukannya"


3=>

M - Menang sudah akhirnya.

A - Angkuh Garuda/Angrybird di baham Harimau Muda.

L - Lagak Harimau menyimpan kuku.

A - Adakalanya tercakar juga.

Y - Yang Kuasa penentu segala.

S - Suratan takdir sudah tertulis.

I - Indon/Indonegro tewas sekali lagi.

A - Aku bangga menjadi anak MALAYSIA. ♥ -via 1MALAYSIA~ ♥


4=>


Tahukah anda?? 

TEAM Malaysia Hebat ..
kerana MALAYSIA ade seorang MUSLIM
ade seorang TAMIL
ade seorang GURU, 
dan yg penting Team MALAYSIA 
ade khairul fahmi CHE MAT yg sentiasa CERMAT 
menangkap bola, 
dan MALAYSIA juga 
ade baddrol BAHTIAR yg sentiasa BERIKHTIAR 
menjaringkn gol dari jarak jauh :) 
fakri bertindak sebagai PENYERI pasukan 
dan yg paling Hebat ialah kerana MALAYSIA 
ade ONG ( Ong Kim swee )!!

baru semangat.. hehe

ok.. itu aje dari kid's hari ni..
cume nak luahkan perasaan gembiralah..
taniah kepada pemain harimau muda... 
kalian tetap di hati kid's..
menang atau kalah.. adat permainan..

MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA...~~~

Peminat setia bola sepak..
Kid's Lerra Comel...


(✿◠‿◠) ღ Terima Kasih ღ BlogWalKinG LaGi Ya ღ Komen Sekali Kalau Sudi ღ (✿◠‿◠)

Jumpa Lagi..



Kid's nak beritahu ni..
memandangkan SPM dah nak dekat.. 12 hari lagi tak silap kid's lah..
kid's kene stop dulu untuk tumpukan perhatian pada pelajaran..
sebab SPM lah yang akan menentukan masa depan kid's..
Kid's ingin menyusun 10 jari, ingin mohon maaf..
jika selama Kid's berblogging.. ade kid's terguris hati pemblogger2 sekalian..
maafkan Kid's ya.. Kid's tak berniat pun.. =)

Kid's nak minta tolong kepada semue blogger2 yang kid's sayang..
Doakan Kid's agar kid's dapat jawab dengan tenang dalam dewan peperiksaan nanti..
Doakan Kid's juga semoga berjaya dapat result yang gempak..

Mungkin habis exam nanti baru kid's buka blog ni..
kid's start exam

14.11.2011 => 14.12.2011

dekat doh nok sampai tarikh tu..
kid's tak tahu nak cakap macam mane lagi..
hanya mampu memohon maaf sajelah..
dan kepada blogger2 yang akan menduduki spm tahun ni..
Kid's akan doakan kalian juga..
semoga Ilmu yang kalian pelajari.. diberkati..

itu saje lah kid's nak cakap..
dan lepas ni kid's akan rindukan Wan Niah..
sebab dalam blog ni.. kid's paling rapat dengan die..
Kid's pun akan rindui yang lain juga...
Kenang Kid's dalam doa kalian...

Akhir kata dari Kid's..

Kalau ade sumur di ladang...
Boleh Kid's menumpang mandi..
Kalau ada umur yang panjang...
Kid's harap kite akan bertemu lagi...

Ini adalah nama-nama budak kelas Kid's..
doakan kejayaan mereka juga ya...

Kami dari kelas LIMA PERDAGANGAN..
Kid's harap sangat2 semue kawan sekelas kid's dapat masuk Universiti..
dan berharap agar mereka dapat capai cita-cita masing2...

Syukran ya Sahabat Blogger..
Kid's akan sentiasa kenang kalian dalam doa Kid's..
''KiD's LeRRa"


(✿◠‿◠) ღ Terima Kasih ღ BlogWalKinG LaGi Ya ღ Komen Sekali Kalau Sudi ღ (✿◠‿◠)

SEGMEN MISS NADYA :: 100 FOLLOWER KE BAWAH



Hehe.. Segmen lagi.. huhu.. xde kerje sungguh kid's.. esh3..
Kali ni pulak segmen dari Miss Nadya
Segmen ni simple je.. Nak sedap2..buat sendiri lah..
Kid's dah like ape yang disuruh...

ok ni header chumel 


Kepada yang kurang follower tu..
joinlah segmen ni.. insyaallah nanti bertambahlah follower anda..
sape nak join??


tu je setakat ni..
okey wasalam..

dengan muke tahan ngantuk..
Kid's Lerra...


(✿◠‿◠) ღ Terima Kasih ღ BlogWalKinG LaGi Ya ღ Komen Sekali Kalau Sudi ღ (✿◠‿◠)

SEGMEN BLOGLIST KERI : Sebarkan Walau 1 Ayat



Segmen.. Segmen.. hehe hantu segmen lah Kid's ni..
suke sangat.. hehe..
ok.. kali ni segmen dari Blog Keri ...
Segmen ni amat..amat..amatlah kid's suke.. n tak pernah jumpe segmen ni..
first time nih.. hehe semoge tuan blog dirahmati oleh ALLAH...

ini Bannernye...


dah tengok kan?
korang faham tak? segmen ni cume mitak kite sebarkan satu ayat je..
hehe...
ayat-ayat macam mane? hehe macam ni kawan2..
contoh macam ayat2 mutiara kata..
untuk menambahkan ilmu pengetahuan kita..
contoh macam ni..

‎~✿ Sahabat..pernah dirimu BERTANYA, di mana BAHAGIA itu berada? 
dan aku menjawab, bila-bila masa dan ketika Dia memberikannya..dan dirimu bertanya lagi, mengapa DERITA itu ada? 
Aku menjawab kerana bahagia itu MAHAL HARGANYA..
oleh itu, jadikanlah KEDUKAAN dan KESENGSARAAN yang dirasa 
sebagai BAYARAN untuk mendapatkan sebuah kebahagiaan.
.tidak akan ada yang MAMPU mendapatkan MUTIARA tanpa menyelam
 LAUTAN dalam yang penuh bahaya lalu mengutip tiram TERPILIH didasarnya ✿~

~> BAHAGIA itu ada di dalam HATIMU andai dirimu mampu 
MERAIHNYA...(✿◠‿◠)

faham?? tapi kid's bukan nak bagi yang ni.. kid's buat contoh je.. 
nak bagi korang faham..
unik kan die punye segmen...
jadi? ape lagi.. mari ramai2 join segmen ni..
semoga kamu semue mendapat keredhaan daripada ALLAH..
insyaallah..

akhir kata dari kid's..

Tepuk amai amai.. 
Belalang kupu-kupu.. 
Iman kita semai.. 
Ilmu pun kita tumpu.. 
Susu lemak manis.. 
Santan kelapa muda.. 
Basuh dosa dengan nangis.. 
InsyaALLAH,DIA terima taubat kita.. (。◕‿◕。) ❤❤ 

Due rakan yang kid's sayang..


itu sajelah... wasalam.. semoga kamu semue diberkati oleh ALLAH...

menulis dengan rase rendah diri..
Kid's lerra..


(✿◠‿◠) ღ Terima Kasih ღ BlogWalKinG LaGi Ya ღ Komen Sekali Kalau Sudi ღ (✿◠‿◠)

Cute Hello Kitty 2