-->> Kid'S LeRRa aLoWeRRa <<--

Assalamualaikum pembuka bicara.. Kids di sini ingin mengutur kata... Jika ada terlanjur bicara.. Mohon maaf kids pinta...

Kepada kawan Kids di alam maya... atau lebih sedap orang panggil di alam BLOG.. hehe.. Kids masih baru dalam bidang menulis blog.. Jadi semua entry yang kids buat masih sangat mentah.. Tak sehebat blog-blog yang lain.. Jadi kids minta jika ada salah perkataan, kids minta tegurlah kids.. Kids terima semua dengan hati yang terbuka.. Kerana setiap manusia tak lepas dari membuat kesilapan..


penCINTA kucing...!



Ahaaa... Ini kid's nak cerite sikit..
pasal ape kid's suke kucing..
Mula2 dulu, mmg kid's ni bila tgk kucing je, mesti lari..
Bila kucing datang dekat, mulalah terjerit2 macam orang gila..
Kid's geli ngan kucing.. (tu dulu lah...)


Tapi sejak kid's selalu datang kat rumah kawan kid's, nama dia Shahirah..
Rumah dia penuh dengan kucing.. Memang pencinta haiwan sungguh dia tu sorang..
Kid's pun kadang2 terloncat sana, terloncat sini bila kucing dia datang dekat..
Lama-lama bila dah okey tu, kid's suke lah kan...
hehehe...


Then, masa tu Kid's nak amik kakak kid's kerja,
adelah sekor kucing ni.. comel sangat..
Kakak kid's panggil dia ANYONG...
tak tahu kenapa.. sampai kid's pun sampai terikut panggil macam tu..
Kalau kid's datang tempat kerja kakak kid's tu, kid's selalu bawa makanan..
Dia pun selalu bergesel2 kat kaki Kid's..


Kid's kesian lah tengok dia ni.. Warna kucing tu pulak warna kegemaran kid's..
Warna oren... Comel sangat2.. Dia ni jantan.. patutlah suka sangat gesel2 kat kaki orang..
Hehee... comel..
beberapa hari lepas tu, kid's ambil keputusan..
Kid's nak bela kucing tu, kami pun ambillah kucing tu..
Bela dia.. Dia paling manja dengan Kid's.. dan selalu ikut cakap kid's..
Hahaaha...


Tapi.. ALLAH lebih sayangkan dia...
Pada tanggal 1 DISEMBER 2011, dia pergi meninggalkan kami...
Kid's lah paling sedih sekali.. Malam sebelum dia mati.. Kid's sempat dengar suara dia mengiau..
Kid's sempat selimutkan dia... Kid's sempat belai2 dia..
Dia tengok lama sangat kid's malam tu..
Oleh sebab faktor cuaca, dia demam.. Tak ada sesiapa nak bawa dia pergi klinik..
Kid's sayang sangat kucing tu.. Sayang sangat2..
Dia tu manjaaaa sangat2 dengan kid;s...


Pagi 1 disember tu, kid's kene pergi sekolah sebab anak tengok kawan2 exam..
Kid's tengok dia, ok lagi..Masih bernafas.. tapi tersekat-sekat...
Kid's sempat kiss dia.. :'(
Balik dari sekolah petang pukul lima..
Kid's dapat berita buruk, yang Anyong telah mati..
Kid's tak percaya.. Kid's ingatkan adik-beradik kid's bergurau.. tapi ternyata.........
Kid's benar2 sedih.. Kid's masuk bilik.. Kid's nangis sepuas-puasnya...
Kid's tak sangka begitu cepat dia pergi.. Kid's sayang dia...
Memang sedih bila kita kehilangan bende yang kita paling sayang...
Kid's harap dia tenang di alam sana....

gambo kucing tu, kid's tak nak letok..
hehehe..

kids sayang anyong......



(✿◠‿◠) ღ Terima Kasih ღ BlogWalKinG LaGi Ya ღ Komen Sekali Kalau Sudi ღ (✿◠‿◠)

2 Yang Sayang LeRRa:

wan niahix said...

same lh mcm wan nye kucing... minous namenye... hehe... syg minous... sdh bile tau die dh mati... tp time tu dh kat shah alam... hmmm... :(..

aLoWeRRa KiD's said...

@wan niahix ye ke? same kite ye wan... tak sangke.. Lame2 kid's baru boleh terima pemergiannya. adik kid's tanam kat luar sebelah bilik kid's... tiap2 pagi buke tingkap, jenguk die punye kubur.. sedih.... kid's ingat nak amik kucing baru.. kid's ade jumpe kat satu kedai ni.. tp die ni jenis suke lari sane.. lari sini.. lenguh nok kejar,, adoyai.. tunggu dia beso sikit dulu baru nak ambil,, hahaha

Cute Hello Kitty 2