-->> Kid'S LeRRa aLoWeRRa <<--

Assalamualaikum pembuka bicara.. Kids di sini ingin mengutur kata... Jika ada terlanjur bicara.. Mohon maaf kids pinta...

Kepada kawan Kids di alam maya... atau lebih sedap orang panggil di alam BLOG.. hehe.. Kids masih baru dalam bidang menulis blog.. Jadi semua entry yang kids buat masih sangat mentah.. Tak sehebat blog-blog yang lain.. Jadi kids minta jika ada salah perkataan, kids minta tegurlah kids.. Kids terima semua dengan hati yang terbuka.. Kerana setiap manusia tak lepas dari membuat kesilapan..


Nasyid Is My Life Forever..



Kasih dengarlah hatiku berbicara
Kasih izinkan diriku bertanya
Bisakah cinta bersemi
Mengundang restu Ilahi
Adakah bahagia yang diimpi
Menjadi satu realiti

Kasih kusedari kekurangan ini
Kasih kuinsafi kelemahan diri
Kuingin sunting dirimu
Menjadi permaisuri hatiku
Sebagai isteri yang berbudi
Kebanggaan para suami

Wanita hiasan dunia
Seindah hiasan adalah wanita solehah
Yang akan membahagiakan
Syurga di dalam rumah tangga

Hanya itu yang kuinginkan
Dari insan yang amat kusayang
Damaikanlah resah hatiku
Aku rindu kasih dan sayangmu
Terimalah seadanya
Akulah hiasan pelamin hidupmu

Andainya tiada jodoh
Untuk ke singgahsana
Kupasrahkan segalanya
Kerna takdir yang akan menentukan
Impian kasih

--------------------------------------------------------------------------
Haaaa.. Kid's tak nak bagitahu tajuk lagu..
korang semue mesti dah tahu kan??
Kalau tak tahu tu, memang dia tak minat lagu nasyid..
hehe.. sorry...sorry.. gurau je..
Kid's suka sangat dengar lagu ni..
Lirik dia banyak makna bagi Kid's...
Tapi.. Jangan fikir yang bukan-bukan..
Kid's bukan nak kawin lagi.. hahaha..
Umur masih muda..
Kalau jodoh dalam masa muda gini..
Kid's terima.. Tapi minta dijauhkan... tak sedia sepenuhnya lagi..

Kaum lelaki.. Perbaikilah diri anda dahulu..
sebelum pergi melamar seseorang(Perempuan) itu...
Jangan sesekali memainkan perasaan mereka..

Kita sudah diberitahu bahawa perempuan itu makhluk yang lemah..
Janganlah sesekali kaum lelaki membuli insan yang lemah..
sebaiknya memberikan mereka kasih sayang yang mencukupi..
Hawa diciptakan dari tulang rusuk kiri Adam..
SO...

Kaum lelaki.. Carilah tulang rusuk anda yang hilang itu..
Gunakan cara yang positif.. bukan negatif...
Carilah yang halal buat kita...
Kaum perempuan pula, berhati-hatilah ketika memilih pasangan..

Untuk lelaki =>
Lelaki tak boleh hidup tanpa seorang wanita..
kerana wanita itulah yang menjaga kita saat kita memerlukan dia...
Wanita itu juga yang memberi kasih sayang kepada kita...
Dia juga melahirkan zuriat kita..
Dia sanggup melahirkan zuriat walaupun terpaksa merasa kesakitan yang perit..
seperti yang kita tahu..
Sakit yang ketiga, sakit gigi..
Sakit yang kedue, Sakit nak beranak.
dan sakit yang pertama ialah, SAKIT NAK MATI... :)
Walaupun dah berkahwin.. Lelaki kena hormat ibunya sendiri..
Kerana Syurga mereka masih dibawah telapak kaki ibunya...
Kerana ibu merekalah yang berperang dengan maut ketika melahirkan dia..
Kita harus bersyukur kerana dilahirkan sebagai lelaki..
Renung-renungkanlah.......

Untuk Perempuan =>
 Perempuan juga tak boleh hidup tanpa lelaki..
Kerana ingin memerlukan lebih perhatian dan kasih sayang daripada Lelaki..
Lelaki adalah ketua keluarga yang harus dihormati...
Jangan pernah kita derhaka kepada suami, kerana syurga itu dibawah telapak kaki suami..
memang sebelum kita kahwin, kita kena menghormati ibu bapa..
Kerana syurga itu dibawah telapak kaki ibu..
Tapi lepas kahwin, kaum perempuan kena menghormati suami..
Ibu bapa jangan dilupakan pula.. hehe..
Renung-renungkanlah..

Sesungguhnya..
Lelaki yang baik untuk Perempuan yang baik..
Lelaki yang jahat untuk Perempuan yang jahat...
Fikir-fikirkanlah dan renung-renungkanlah wahai sahabat..

p/s => Kid's minta maaf kalau entry ni ada yang mengguris hati sape2..
tak ada niat pun.. cume ingin berkongsi cerita..
apa kata Wan ?? ^_____^
Tak banyak kid's nak cakap...
Seperti yang kita maklum... Dunia dah nak akhir zaman..
Banyak perkara yang pelik-pelik kita dengar..
Itu namanya syaitan berjaya menghasut kita..
Umat islam sekalian..
Janganlah engkau lupa di mana asal kamu sebenarnya!!
Sampai masa nanti, kita akan menghadap yang Maha Esa dan Maha Pencipta..
Ingat~~

Itu saja.. Sekian Terima Kasih... :)
Ini ayat Kid's sendiri.. Maaf, kalau ayat berterabur..
Kid's masih baru dalam bidang penulisan..
Minta Ampun Minta Maaf dari Hujung rambut..
Hingga hujung Jari kaki Kid's...
Semoga kalian dalam keadaan sihat walafiat dan dirahmati ALLAH.....
InsyaALLAH...

Pagi yang ceria..~
Kid's Lerra..
*________*

(✿◠‿◠) ღ Terima Kasih ღ BlogWalKinG LaGi Ya ღ Komen Sekali Kalau Sudi ღ (✿◠‿◠)

6 Yang Sayang LeRRa:

wan niahix said...

kid's: sokong.... hehe... suke2...
nk tmbh skit...
Untuk perempuan>>>
homati lah suamimu, kerana dosamu ditanggung oleh nya.. sblum kamu brnikah, dosa mu ditanggung oleh ayahmu.. nmun slepas brnikah, dosamu ditanggung sepenuhnya oleh suamimu.. oleh itu taati lah suami walau bagaimana pun keadaan nya.. hehe...

-wan-

aLoWeRRa KiD's said...

@wan niahix a'ah lah.. betul kata wan tu.. kid's tak ingat nak tambah.. kid's sokong.. hehe.. kid's harap satu hari nanti, wan akan jadi suami yang soleh dan terbaik untuk isteri dan keluarga wan.. :)

wan niahix said...

Amin...
Insyaallah...
kalo umur panjang ade rezeki jd lh wan suami org...
kid's pun gitu gk ye, kalo dh ade suami nnt jgn lak control sgt suami tu... hehe... ^_^...
*soklan cepumas: Kid's dh ade pakwe? mane tau kan...
hehe..

aLoWeRRa KiD's said...

@wan niahix Haahhaaha.. InsyaALLAH... Kalau dapat suami yang baik, kid's akan ikut cakap die.. kalau dapat suami yang nakal ke degil ke?? kid's akan cube ubah die.. hehe..
adoyai... mmg betul2 soklan cepumas... haha.. kid's masih single mingle... orang kate baik bercinta lepas kahwin.. baru romantik.. haha..

wan niahix said...

Hehe... bgus2... Insyaallah dapat yang baik... Kid's kan baik...
macam kid's cakap tu,
"Lelaki baik untuk perempuan yang baik"

aLoWeRRa KiD's said...

@wan niahix insyaallah.. kid's berharap sangat.. mudah-mudahan.. ALLAH permudahkan segalanya...
Wan pun ape kurangnya kan...
wan pun baik.. :)
"Perempuan yang baik untuk lelaki yang baik.." macam wan.. ^______^

Cute Hello Kitty 2