-->> Kid'S LeRRa aLoWeRRa <<--

Assalamualaikum pembuka bicara.. Kids di sini ingin mengutur kata... Jika ada terlanjur bicara.. Mohon maaf kids pinta...

Kepada kawan Kids di alam maya... atau lebih sedap orang panggil di alam BLOG.. hehe.. Kids masih baru dalam bidang menulis blog.. Jadi semua entry yang kids buat masih sangat mentah.. Tak sehebat blog-blog yang lain.. Jadi kids minta jika ada salah perkataan, kids minta tegurlah kids.. Kids terima semua dengan hati yang terbuka.. Kerana setiap manusia tak lepas dari membuat kesilapan..


Family Outing Theme Lyrics - sPeaCial -


Click this pic to hear that LOVELY song 
<= Chun Hee, Kim Soo Ro, Lee Hyuri, Yoo Jae Suk, Yoon Jong Shin, Park Ye Jin, Daesung, Kim Jong Kok ..


~ Lee HyuRi ~

Whenever Jaesuk calls
I quickly get up and go
Without knowing where I’m going

~ Kim Jong Kook ~

One by one we find each other
With sleepy eyes half open
Such beautiful sights to see

Family has arrived (Kim Jong Kook n Lee Hyuri together)
~ Park Ye Jin ~

Restless, talkative Jaesuk-ie
Game Devil Stepmother Sooro
Recuperating middle aged Jongshin

Hmm~
~ Yoo Jae Suk ~
The guys are all scared, Hyori-yah
Knife in hand Young Lady Yejin-ie
And so we make
A bond between us all (Yoo Jae Suk n Yoon Jong Shin)

Wouuuooh~ (Yoo Jae suk)
Everyone: In no time our memories
Become like grandmother’s kimchi
One by one coming through in our little song

Oooouuuuooooh~
In no time we’re Family
I won’t ever forget you all
In the warm village
Sharing each passing season

~ DaeSung ~

When we hear our PD’s voice
shouting ‘start the game!’
Our greed for body gags come out

~ Yoon Jong Shin ~

The village chief gives us food
That we cook in many ways
Who’s going to get the table ready?

A day with the Family (Daesung n Yoon Jong Shin)
~ Kim Soo Ro ~
Muscular chatterbox Jongkook-ie
With love in his small eyes
Can’t believe Clumsy Chunhee’s IQ is that high

Chunhee-ah!
~ Chun Hee ~

Doesn’t have the eyes of an idol
Our young~est Daesung-ie

And so we make
A bond between us all
( Yoon Jong Shin n Chun Hee )

Everyone: In no time our memories
Become like grandmother’s kimchi
Accumulating mileage to go see each other

In no time we’re Family
I won’t ever forget you all
In the warm village
Sharing each passing season

In the warm village
Sharing each passing season

Chunhee-yah! (Yoo Jae Suk Voice)
Eeh??… (Chun Hee voice)

****************************

kids love this song..
when i hear that song..
i'm touched.. =')
MISS SO MUCH FAMILY OUTING...


(✿◠‿◠) ღ Terima Kasih ღ BlogWalKinG LaGi Ya ღ Komen Sekali Kalau Sudi ღ (✿◠‿◠)

~ OnLy LoOk aT Me ~




- CLICK THIS PICTURE TO LEARN THE SONG -

It's been on my mind for awhile..
Gotta get this of my chest... Before is to late....
- I can't let you go, You gotta let it go -
- I can't let you go, you gotta listen -
I've been telling you everyday..
I smile when i see you..
I've told you so many times..
"You're the LOVE of my life.."

In this world full of lies, in my nervous heart the one thing i believe in is you...
Sometimes you get nervous thinking that my feeling may change..
I laughed and told you that would never happen..
A direction with no end, my empty heart...
The only one i can lean on is you..

I hate myself for having strayed from you.
Even today I'm wrapped up in what I'm doing and erasing you from my life, "baby, baby."

Even though I stray from you, don't you ever stray from me, "baby",
Even though I forget about you, don't you forget me, "lady".
Even though I drink and don't call,
Even if I briefly meet eyes with another girl,
ONLY LOOK AT ME..
Tonight you've waited for me 'til the break of day again.
You're talking to me through tears, saying I've changed.
But facing you, my feelings for you are the same as before.
Though I soothe you countless times,
I'm gonna have a hard time without you.
Sometimes I lose my breath just thinking about you.
But sometimes you suffocate me (smother me).
In endless fights and an endless sigh
The only place you can rest is in me.
But I hate myself for growing tired of you.
Even today I'm smiling but secretly losing faith, "baby, baby."

I know I'm being selfish,
But in the time I've been wasting every day, I've become corrupt like this, "baby".
I only want you to stay pure forever.
I want this with my whole heart, this is my faith in you,
Don't leave me 'til the day you die.
Even though I stray from you don't you ever stray from me.
Even though I forget about you, don't you forget me.
Even though I drink and don't call,
Even though I briefly meet eyes with another girl,
Only look at me.
Only look at me.
Even though I drink and don't call... 
Only look at me.
I only want you to stay pure forever.
I want this with my whole heart, this is my faith in you,
Don't leave me 'til the day you die.







***************************


yeahh.. kids sangat suke lagu ni.. 
jangan ingat bnde yang bukan2..
kids memang minat korea..
jangan kutuk !!


huhuhu..
k itu je kids nak kongsi..
btw..
hensem giler taeyang ni..


LOVE U OPPA...

(✿◠‿◠) ღ Terima Kasih ღ BlogWalKinG LaGi Ya ღ Komen Sekali Kalau Sudi ღ (✿◠‿◠)

Walaupun panjang, tak rugi bace :D



Korang seme sihat?? Kalau sihat alhamdulillah... kids lerra pun sihat sejahtera...
ok mulakan mukadimah...
BISMILLAHIRAHMANIRAHIM...

Hari ni kids lerra nak kongsikan satu cerite yang kids jumpe kat FACEBooK.....
memang rugi sangat kalau korang tak baca...
bukan setakat bace je eaa... ambil pengajaran...
DUNIA yang kita tinggal sekarang ni hanyalah bersifat sementara...
bukannlah selamanya.. Hanya ALLAH s.w.t sahaja yang maha berkuasa atas semuanya..
insyaALLAH.. kids harap.. lepas ramai yang baca artikel ni..
ramailah yang berubah... amin...
mulakan dengan BISMILLAH...

Isnin (MULA2 BERKENALAN di stesen ktm)
Mamat : Assalamualaikum…hai awak,sy nak berkenalan dgn awk boleh x???
Minah : waalaikumussalam…boleh tapi kene jumpa mak bapak aku dulu..minta izin kalau mak bapak aku bagi..aku on je…
Mamat : waaa..boleh tahan ek awk ni…ok sy jumpa mak bapak awk…bg alamat umah awk...
Minah : ni i/c aku, cepat la salin alamat aku..
Mamat : tangan menyalin sambil tersenyum2 (dalam hati :ceh malas tol punye minah..xpe2..waa nama NURUL IMAN …lembut je nama tp perangai brutal tol..)

Selasa (SAAT SI MAMAT JUMPA MAK BAPAK SI MINAH)
Mamat : Assalamulaikum pak cik mak cik..sihat..?
Pkcik & makcik : waalaikumussalam..alhamdulillah kami sihat..tapi..anak ni siape?
Mamat : sy MOHD AIMAN.. sy datang jumpa makcik ngan pakcik ni sebab nak mintak izin nak berkenalan dengan anak pakcik yg bernama NURUL IMAN..
Pak cik : Alhamdulillah..ade lagi pemuda yg gentelmen cam kamu ni lg ye zaman skrg..sbnr ye kamu la pemuda yg pertama datang mintak izin sblm nk berkenalan dgn anak pkcik NURUL IMAN tu..
Mamat : (dalam hati: waaa bangge aku sebagai seorang lelaki sejati..)
Mak cik : Sebelum2 ni xde siape yg berani dtg..kateye..si NURUL IMAN tu garang sangat org ye..sebenarnya x..si NURUL IMAN tu org ye lembut sgt, sopan, budi bahasa, rajin dan agama ye pun baik..
Mamat : sambil angguk2 dan tersenyum2 mendengar cerita mak bapak minah (dalam hati: ceh..lembut ke??sopan ke?? Budi bahsa ke?? Xde gaye langsung..xpe2..wait n c minah)
Pakcik : pak cik izinkan anak berkenalan dengan anak pakcik NURUL IMAN…
Mamat : terima kasih pakcik makcik..

Rabu (BILA DAH DAPAT KEIZINAN..)
Mamat : awak parents awak da izinkan sy berkenalan dgn awk..
Minah : so what????ade aku kisah…..
Mamat : tersenyum dalam kebengangan (dalam hati: eh2..sabar hati..sabar…)
Minah : wei aku nak jumpa mak bapak ko plak…ni fon aku, ko salin kan alamat ko..pastu save message..
Mamat : awk nak wat pe jumpa ibu ayah sy…??(sambil tangan laju menaip alamat umah dan save message)
Minah : yg ko sibuk kenape?? ? macam mak nenek..banyak tanye..sok ko jgn ade kat umah dr jam 11 a.m sampai jam 12 p.m , ko merayap la kemane2 pun...lau ade gak kt uma aku bakar ko hidup2 depan mak bapak ko ..paham????
Mamat : ok2 ….awk,sy nak no.tepon awk…mane lah tau lau rindu2 t boleh calling2..
Minah : ooiiitt…geli aku..rindu2 ingat aku ni bini ko ke…nak termuntah aku dengar.. ko call je 999 mintak no. tepon aku kt dorang..kompem dapat..dapat pelempang..hahahahaha..
Mamat : senyum jela (dalam hati : eieieieieieieieieeieiieieie…geram ye aku..xpe2..sabar hati..sabar)

Khamis ( APABILA MAMAT BALIK KERUMAH SELEPAS JAM 12 pm)
Ibu : MOHD AIMAN..sampai hati senyap2 ye…xnk kongsi langsung kat ibu ngan ayah ye..
Mamat : apa ibu cakap ni..aiman xpaham la… (dalam kepale sambil memikir apa sebenarye telah terjadi)
Ayah : MOHD AIMAN..jangan nak main nyorok2 lah kami da tau..tadi jam 11 GIRLFRIEND kamu datang..ayah bekenan lah lau dia jadi menantu ayah..
Ibu : ibu pun setuju..cantik,sopan, budi bahasa, pandai masak, pandai amik hati orang tua..seronok ibu lau dapat menantu yg boleh jd kawan ibu…kalau kami masuk meminang NURUL IMAN minggu depan cane MOHD AIMAN..kamu setuju..?
Mamat : kalau ayah dgn ibu setuju dan suka..terus kan jela niat nak masuk minang NURUL IMAN tu… (dalam kebingungan :sejak bile plak aku de GF ni,. GIRLFRIEND yg d ckp oleh ayah dan ibu dala minah a.k.a NURUL IMAN.. peerrrrrr…gila la aku da la xkenal sape minah tu..brutal plak tu tetibe je ibu ayah nk wat menantu..xpe..jalan je…ade sesuatu kt NURUL IMAN tu sampai ibu ngan ayah pun suka..hihihi)

Jumaat (HALAL & HARAM)
Mamat : awk..minggu depan ibu ayah sy nak masuk meminang awk..xpe ke awk??
Minah : ko setuju ke mak bapak ko minang aku???
Mamat : setuju
Minah : da ko setuju wat pe tanye aku lagi..ape la... cume aku nak lau kite b’tunang aku cume nak barg hantaran telekung,sejadah dan al-quran yg ko khatam kn je..duit hantaran ikut suke ko nak bg berape..aku xkisah..10 sen pun aku terima..pastu 2 minggu je bertunang dan pastu kawin.. da kite tutup kes ni..
Mamat : amboi dasyat tol awk ni….awk ni garang la tp sweettt..( sambil tangan mamat nak pegang tangan minah)
Minah : oooiiittttttttt setan…kuar la ko dari badan mamat ni…ko tau x HARAM sentuh orang yg bukan mahram…selagi ko x lafaz “AKU TERIMA NIKAHNYA” selagi tu ko HARAM nak sentuh aku..ko ade wudu’ x???
Mamat : xde…nak wat pe…?
Minah : ko g amik sekarang..cepat la….
Mamat : merungut dalam hati sambil kaki melangkah mencari paip untuk berwudu’ (eiei minah ni cube la cakap sopan sikit ngn aku..garang cam singe..singe pun xcam dia.)

SEKEMBALI MAMAT DARI MENGAMBIL WUDU’
Mamat : awk, sy da amik wudu’..awk nak sy wat pe???
Minah : diam la..banyak bunyi la ko ni…nah amik ni AL-QURAN..ni HALAL tok ko pegang 24 jam pun,cium, pelok pun boleh…pahale bergande 1000x lau ko bace…ha…aku nak ko hafaz juzu’ 30..minggu depan kita tunang aku tau ko da hafaz semua surah dalam juzu’ 30 tu…
Jumaat (SEMINGGU SELEPAS BERTUNANG)
Mamat : awk ape kate kite tukar panggilan..sy panggil awk SAYANG dan awk panggil sy ABANG..
Minah : ooiiiittt..geli aku nak panggil ko abang..ABANG tu hanya SUAMI aku je..ko tu bukan suami aku lagi..baru tunang nak gempak2..bla la wei…ha daripada ko dok ngarot yg bukan2,..ko da hafaz pun lom juzu’ 30..????
Mamat :..emmmmmmm…da..da…nape???
Minah : ha..ha cube bace kt aku ape yg ko hafaz..
Mamat : (dengan mulai dgn surah al-fatihah dan seterus ye membace semua surah juzu’ 30 tu sampai habis…)
Minah : Alhamdulillah…pas ni ko bace plak makne2 surah dalam juzu’ amma tu..minggu depan aku nak dengar ko bercerite depan aku…
Mamat : da macam peserte pertandingan hafazan dan bercerite plak (ckp dlm nada slow)
Minah : ooiitt ko kutuk aku ek…xpe2..
Mamat : mane ade…awk memang cantik comel..
Minah : da..da..jgn nk ckp lg aku tau da aku memang cantik comel.. sbb tu ko soh mak bpk ko minang aku kn..
Mamat : tersenyum (dalam hati: ceh masuk troli sorong sendiri la weii..)

Jumaat (2 MINNGU SELEPAS BERTUNANG)

Mamat : awk..awk..awk xrase ke apa yg sy rase..sy rase cam ade sesuatu yg indah antara kite berdua la..setiap kali ingat awk mesti terase yg awk dekat sgt dlm hati sy..
Minah : ooiitt yg ko nak berjiwang karat sangat ni nape?? Bengkak telinge aku dengar..ko ingat ko berjiwang2 ni aku cair ngn ko..jgn harap la weii..da2 sekarang ko cerita kn kt aku kisah2 dlm juzu’ amma tu..
Mamat : (dalam hati : dy ni memang xde perasaan langsung..baru nak jiwang2 da xboleh..xpe..sabar hati..sabar..)
Minah : ooiitt berangan plak…aku soh cerite bukan berangan..cepat la cite aku nak dengar..
Mamat : sabar la…ngah susun ayat ni…(Dengan nama Allah yg Maha Pemurah lg Maha Penyayang..dy memulakan kisah dari 1 surah ke surah yg lain hingga khatam dlm juzu amma tu)
Minah : Alhamdulillah.. minggu depan kita nikah…aku nak sehari sebelum kite nikah ko wat qiamulllaill…Allah tu Maha Melihat..lau ko xwat..ko tunggu la mase ko lafaz aku terime nikahnya mesti ko tersangkot2…
Mamat : xnk la la sy..malu la tersangkut2..ok2.insyallah sy wat…
Minah : tau plak malu..ok..ag 1..hari nikah tu aku nak ko senyum je sepanjang majlis..xkisah la waktu tu ko sedih ke.kecewa ke..yg aku nak tengok ko senyum je..paham???
Mamat : faham..awk..sy teringin nak tengok awk senyum..senyum la awk..mesti manis..slalu tengok muke garang awk je…senyum la kit wak..
Minah : ade..ade aku kisah..xboleh..lau nak tengok sgt aku senyum..tunggu hari kite nikah t..mesti ko xboleh tidur pas tengok senyuman aku yg menggoda sgt ni tau…hahahahahahahaha..
Mamat : emmmmmm..yelaaaaa….

Jumaat (HARI PERNIKAHAN)
Mamat : dengan sekali lafaz..“AKU TERIMA NIKAHNYA NURUL IMAN BINTI ISHAK DENGAN MAS KAWIN 80 RINGGIT TUNAI..”
Tok kadi : sah..sah..sah..
Minah : Alhamdulillah (terus dy sujud syukur tanpa menghirau kan org sekelilng dy)

(SAAT MEMBATALKAN AIR SEMBAHYANG)
Minah : terima kasih ABANG kerana sudi mengambil NURUL IMAN sebagai isteri abang. Bimbinglah AYANG menjadi isteri yg solehah..(sambil tangan terketar-ketar tok salam dan cium tangan suci suaminya)
Mamat : subhanallah..terima kasih SAYANG sudi terima ABANG sebagai suami mu.. (sambil mengucup dahi isteri tercinta)

(MALAM PERTAMA)
Mamat : sayang , abang xsangka plak rase ye belum sebulan kite kenal ..tetibe je da kawin..ajaib betul..
Minah : tu nama ye jodoh..kekusa Allah bang..kite hanya merancang tapi Allah juga yg menentukan segalenye..
Mamat : Sayang boleh abang tanye sesuatu…?
Minah : Tanya la abang,.(dengan nada suare yg manje)
Mamat : nape sayang dulu garang sangat ngan abang..? tapi bile ngan orang tua abang n orang tua sayang ckp sopan….?
Minah : maafkan sayang abang..ayang bukan sengaje nak berkasar dengan abang..ayang wat semua tu sebab nk uji sama ada abang sabar x dengan kerena ayang..ayang nak abang terima ayang dengan seadanya..sebab sayang xnk kite hilang kemanisan cinta selepas berkawin gare2 abang da sentuh ayang sebelum kawin..ni sekarang kite da kawin..ayang milik abang..abang boleh sentuh ayang tanpa kene sound ngan ayang lagi..hihihi..abang nape abang kawin dengan ayang…??
Mamat : subhanallah…terima kasih sayang ku kerana menjaga batasan kita selama ini..abang pilih sayang kerana Allah…lepas abang wat qiamullai yg sayang suruh wat sehari sebelum nikah baru la abang dapat jawapan bagi perasaan yg tersembunyi antara kita berdua iaitu perasaan cinta.. I LOVE U SAYANG..waktu tu juga abang baru sedar ape hikmah ye kenape sayang suruh abang menghafal juzu amma dan membace terjemahan ye..semua nya indah sayang..terima kasih sayang…sekarang pun abang sedang berusaha menghafal juzu’2 yg lain…
Minah : Alhamdulillah ya Allah kau kurniakan aku suami yg soleh (sambil tangan ye menadah doa). Abang, nape abang bagi ayang banyak sangat duit hantaran RM 20 ribu dengan kerete ALPAHRD sebijik.. kan ayang da cakap kalau abang bagi 10 sen pun ayang terima..
Mamat : sayang..anggap la tu hadiah daripada abang..berape sgt la nilai ye jika nak dibandingkan dengan nilai seorang isteri solehah cam ayang..I LOVE U SAYANG UNTIL JANNAH.. ,
Minah : I LOVE U TOOO ABANG…UNTILLLL JANNAHTUL FIRDAUS…AMINNNNNNN….:)


~ Proud To Be A Muslim ~


alhamdulillah...
lepas kids baca cerita ni.. kids dapat pengajaran yang amat besar..
kids sedar selama ni ramai yang tak jaga batasan aurat sesama islam....
setakat pegang2 ni dah jadi biasa bagi dieorang... itu sebab syaitan dah berjaya kuasai kita.. masyaALLAH...
jangan bagi syaitan menakluki kita.. kita harus lawan godaan syaitan tu..
ingat.. ALLAH s.w.t sentiasa memerhatikan kita.. 

amin ya raball alamin...

- jadilah seorang muslim yang sejati .. insyaALLAH bahagia di dunia dan di akhirat -

~kids LeRRa~


(✿◠‿◠) ღ Terima Kasih ღ BlogWalKinG LaGi Ya ღ Komen Sekali Kalau Sudi ღ (✿◠‿◠)

Peminat Setia BiGBaNg



hip hip...
BIG BANG ??
Sape tak kenal??? satu kumpulan korea dengan LIMA ORANG AHLI ..
iaitu =>

BigBanG MeMbeR ~
 
V
V
V
V
v
v
v
v

Real Name => Kwon Ji Yong

Cute Name => G DraGon

BirthDay => 19 August 1988




Real Name => Dong Young Bae

Cute Name => Tae Yang @ Sol

Birthday => 18 May 1988



Real Name => Choi Seung Hyun

Cute Name => T.O.P

Birthday => 4 November 1987



Real Name => Kang Dae Sung

Cute Name => D-Lite

Birthday => 26 April 1989


Real Name => Lee Seung Hyun

Cute Name => SeungRi

Birthday => 12 December 1990



- tHe eNd -

hahaha... coppp.... belum habis ag..

Kids nak cakap ckit.. sejak biler kids minat kumpulan BIG BANG ni..
Mule2 kids cume kenal GD ngan TOP je..
lepas kakak kids perkenalkan kids dengan FAMILY OUTING...
dari ctu kids kenal DAEsung ngan SeungRi ...
Aikkk... dah macam mane ngan Tae Yang pula????
hmmm.. hahaha...
mcm ni ceritenye...
kids ade tgk rancangan BIGBANG... 2 day 1 night.. dari ctulah kids kenal taeyang...
mcm tu lah critenye...
Sejak tu.. Youtube sentiasa mnjadi sasaran kids untuk mencari lagu2 BIGBANG ni...
pAkcik GooGle tolong kids untuk Mencari gambar2 dieorg seme ni...
Telinge kids ni xleh kalau tak dgr lagu big bang satu hari... mulelah terase bosan...
Lagu bigbang yang kids paling suke ialah HARU-HARU...
lagu pertama yang kids dengar...
yang kedua GARA GARA GO !!!
yang Ketiga LIES...
n yang lain2.. byk sgt lagu2 mereka.. sampai kids tak larat nak taip..
haha..
kids terjumpe lagu solo mereka...
hak3...
setakat ni kids suke dgr

=> Tae Yang (i'LL be There & oNly look At me & WeddiNg dRess & i need A girl)
=> DaeSung ( Big Hit & Look At me)
=> T.O.P (tURn it Up)
=> GdRagon (HeartBreaker)
=> SeungRi (Vvip & What can I do)

* banyak sekali lagu Tae Yang kids jumpe.. paling best skali lagu I'll be there...
cubelah korang dengar.. kids sampai download mp4 sbb nak tgk sgt lam hp video klip die..
hehehe...
ape2 pun.. BIG BANG is the best!!
Hwaiting BIG BANG !!!

i Love Big Bang so Much !!





oPpa's... you all are so the best team in korea.. (For mE)
Hope BigBang not Break !!

AKHIR kata dari kids... boleh saje kite minat dieorg.. tapi jangan ikut agame dieorg sudah...
ISLAM TETAP AGAMA KITA...jangan lupa !!


~ Big Bang ~
Kids LeRRa


(✿◠‿◠) ღ Terima Kasih ღ BlogWalKinG LaGi Ya ღ Komen Sekali Kalau Sudi ღ (✿◠‿◠)

♥ ~ Testing My TableT ~ ♥


aSSalamualaikum kawan2...
jom tengok hasil kerje kids.. cumelah gambar2 comel yang kids ambik semasa bosan melande..
haha... have fun !!
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
v
v
v
v
v
v
v
v
v
Sweet TeddY with LOVE + keY

Smilezz AlwaYszz =)

Sweet TeddY + Cute

Kepada yang halal buat diri KIDS... bukalah pintu hati kids... ♥
satu hari nanti... insyaALLAH...  

This Love.. Belong's to u MY DEAR HUSBAND...

White n Black ~

BuBye .. wink wink ~~

TaKen By Me ~





* sometime.. ade gok org tak puas hati ngan kids.. kate kids menunjuk r.. ape lah..
kids tak marah.. mungkin dieorg xpuas hati ngan hasil kerje kids..
atau dieorg dengki ke kan?
buat ape kids nak marah??
suke hati koranglah nak cakap ape pun.. kids terima caci maki kalian dengan hati yang redha..

KIDS LERRA BUKAN PHOTOGRAPHER !!
KIDS LERRA BUKAN PENGEDIT GAMBAR YANG TERBAIK !!

KIDS cume seorang hamba ALLAH yang mencari ilmu untuk bekalan dunia dan akhirat..

sorry kalau ayat kat atas tu terlalu kasar... kids cume luahkan perasaan yang tak puas hati ni.. hehe
semoga ALLAH merahmati kalian semua...

ASSALAMUALAIKUM...

Mencari Ilmu Amalan Mulia ~
Kids LeRRa


(✿◠‿◠) ღ Terima Kasih ღ BlogWalKinG LaGi Ya ღ Komen Sekali Kalau Sudi ღ (✿◠‿◠)

BinGung ~


Assalamualaikum ...

hAi ..... huhuhu nampaknye dah lame benor lah kids x update blog..
sibuk sikit skarang.. sibuk ape kids ??!!!
*facebook boleh on9 24 jam.. takkan blog xleh nak update!!
haha.. mungkin itu yang korang pikir kan?
bukanlah.. kids tak ade idea lah ..
lgpun kids bukannye pandai nk berBlog..

haaa... ni dah lame sgt xbuke blog..
buke je.. lain sangat dashboard tu...
garu pale kejap..
kids menung depan laptop nak dekat setengah jam..
tak reti eyhhh yang baru ni.. nyampah rase..
nak tgk komen pon xreti...
nyampah !!!!

bakpe lah tuan punyer blogger ni buat mcm ni..
lagi memeningkan kepale org ade lah.. hish...
bingung lorh ~~!!!

kids nak jerit boleh...???
ok tutup telinge masing2...

satu !



due !






tige !!!
v
v
v
V
V
V













arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh !!!



OK TU JE...
hehe...

kalau ade salah ejaan.. harap dimaafkan..
maklumlah blog buruk...

terima kasih kepada sesiapa yang sudi bace entry kids yang buruk ni.. dan sudi jengah blog buruk ni....

terutamanya kepada WAN !!!

warggghhhh.... rindu2 giler22222 kat WAN !! :'(

assalamualaikum...

menulis dengan penuh perasaan ...

KIDS LERRA (^_^)v


(✿◠‿◠) ღ Terima Kasih ღ BlogWalKinG LaGi Ya ღ Komen Sekali Kalau Sudi ღ (✿◠‿◠)

KISAH AHMAD 4 (Shafiq Dan Nur Iza)


Sudah cukup 3 Tahun pernikahan Syafiq Iaitu Anak Ahmad Dan Isteri Shafiq Iaitu Nur Iza. Hari Ini adalah ulangtahun pernikahan mereka yang ke-3. Syafiq ingin memberikan kejutan pada Nur Iza.

"knock, knock, knock" Itu tandanya bunyi ada orang mengetuk pintu. Dengan perlahannya, Nur Iza membuka pintu. Rupa-rupanya Syafiq yang mengetuk pintu itu. Nur Iza tesenyum bila melihat suami kesayangannya.

"Assalamualaikum Nur" Kata Syafiq

"Waalaikummusalam Syafiq. Kenapa abang balik lambat?" Balas Nur Iza

"Abang ada hal di pejabat" Syafiq

"Oh... Abang nak makan? Iza dah sediakan" Nur Iza

"Boleh juga Iza..." Balas Syafiq

Nur Iza memandang Syafiq dengan hairan dan terus berlalu pergi ke dapur. Agaknya seperti Syafiq ingin menyembunyikan sesuatu. Sambil menyediakan makanan, terdetik persoalan di hati Nur Iza agaknya Syafiq ingat x hari ini ulangtahun pernikahan mereka. Selepas habis makan, Syafiq mengeluarkan sesuatu dari begnya. Nur Iza kelihatan terkejut bila melihat kotak hadiah.

"Abang, nie apa?" Kata Nur Iza

"Hadiah untuk Nur untuk ulangtahun kelahiran" Kata Syafiq

"Nak buka Boleh? Terima Kasih ya" Kata Nur Iza

"Bukalah... Sama2... " Kata Syafiq

"Wah, cantiknya tudung ini..." Kata Nur Iza

"Hee..." Balas Syafiq

"Abang, Nur pun ada hadiah untuk abang..." Kata Nur Iza

"Wah... rupanya isteri abang ingat juga nak bagi hadiah kat abang. Hee." Kata Syafiq

"Mestilah ingat... Hee... Abang, Nur nak tanya soalan boleh x?" Nur Iza

"Boleh Nur" Balas Syafiq

"Abang nak cahaya mata kan?" Nur Iza

"Mestilah Nur... Tapi, mungkin kita belum ada rezeki lagi..." Kata Syafiq

"Erm... Apa kata abang kahwin lain supaya abang boleh ada zuriat" Kata Nur sambil berlinangan air mata

"Nur, x baik cakap macam itu. Abang x suka. Abang kahwin dengan Nur bukan
semata-mata nak dapat anak. Abang sayang Nur dan Abang x sanggup nak lukakan hati isteri abang nie... Tolonglah Nur jangan cakap macam itu. Lepas nie kita usaha lagi ya..." Balas Syafiq

"Erm..." Kata Nur

"Nur, jangan sedih2 ya. Tak baik tau sedih2 masa kita tengah sambut ulangtahun pernikahan kita nie. InsyaAllah, suatu hari nanti pasti ALLAH akan berikan cahaya mata buat kita..." Kata Syafiq untuk tenangkan keadaan

"InsyaAllah, Syafiq" Balas Nur

Setiap kali selepas solat, pasti Syafiq dan Nur Iza mendoakan agar mereka mendapat cahaya mata yang sempurna dan soleh & solehah... Akhirnya doa mereka dimakbulkan juga, mereka mendapat anak perempuan yang dinamakan Nur Syafiqah Sememangnya, sifat x berputus asa, berusaha dan berdoa itu penting dalam kehidupan.


Kini Anak mereka, Nur Syafiqah telah membesar menjadi seorang remaja muslimah dan umur Syafiqah ialah 15 Tahun. Usaha mereka mendidik Syafiqah dari kecil dengan ilmu dunia dan akhirat telah membuatkan Syafiqah menjadi seorang remaja muslimah dan juga anak yang baik.... Datuknya Syafiqah, iaitu Ahmad juga gembira bila melihat cucunya yang memiliki sifat mahmudah itu...

(✿◠‿◠) ღ Terima Kasih ღ BlogWalKinG LaGi Ya ღ Komen Sekali Kalau Sudi ღ (✿◠‿◠)

Nangis.. Nangis.. Nangis..


Tgk gambar tu ?? hmmmm camtulah mood kids sekarang... kids sering menangis..
Hidup kids penuh dengan dugaan...
Kids cuma manusia biasa...
Tapi.. Kids nangis bukan sebab kawan..
Ni sebab keluarga Kids...
Kids memang ade masalah keluarga sekarang...
Mak dengan ayah kids nak berc**ai....
Kids tak setuju..
ibu kids cakap dieorg xde keserasian...
bayanglah...
dah 18 tahun kids hidup dengan keluarga kids...
kids ade 5 adik beradik...
yang last tu baru darjah 1 sekarang..
Kids tertekan sangat...
ikutkan hati nak lari dari rumah...
tapi hati ibu kena jaga...
kids sayang sangat2 kat keluarga kids..
sape yang tak sayang keluarga? BODOH namenye..
kids malas nak crite lebih2..
meleleh doh air mate ni...
xkering2 air mate kids...
k kids sayang semua....

MmmmUah... <3

(✿◠‿◠) ღ Terima Kasih ღ BlogWalKinG LaGi Ya ღ Komen Sekali Kalau Sudi ღ (✿◠‿◠)

Nak Bakal Suami Keje Ape ...??!!!


Uhuhuhu.... Hah.,.. korang mesti tertanye2 an.. kenape kids buat entry ni... Saje kids je.. BOSAN... segmen yg Wan hantar nanti kids join.. ade kat draft dah.. nanti kids pos.. hehehe... Dalam beberapa hari ni.. Kids dengan Kwn kids name die Manje (bukan name sebenar,,) kids dengan die selalu cakap pasal jodoh ! what? Kids pikir pasal JODOH !! hehe.. gatal doh eaa... Mentang2 dah 18 tahun.. pandai nak galok2 ea... hehe..

Bukan ape an.. untuk meluangkan mase.. Die selalu tanye kids.. nak pilih bakal suami yang keje ape erk... Hmmmm... kids terkejut.. sampai ke situ die tanye.. haha.. kids gelak dulu sebelum jawab.. Kids kate r..

"Hmmm... aku nak DOKTOR... Mung ??"

"Wow.. Doktor.. Klahh r mung.. aku.. hmm.. Aku.. aku nok PILOT.."

"Ewah2.. PILOT... Beso benor cite rase mung eaa..."

"Biase r.. mung tu lagi r..  DOKTOR teruh.. Mung kan nok jadi chef.. Bakpe dok cari CHEF je??"

Kids garu kepala... hahaha... tak tahu lah.. kids terime je ketentuan ilahi.. Sape2 pun.. keje ape pun.. kids akan terima dengan hati yang ikhlas..  kids cume harap die boleh bg kids kebahagiaan rumah tangga... N yang kids nak sgt2... cume satu... hehehe.. ape tu....????


KERETA MYVI... hahaha... ibu kids selalu gelak biler kids cakap kereta impian kids kereta MYVI... ibu cakap kids ni xde taste langsung... Dah lame benor kids simpan angan nak milikki kereta sendiri.. dan kereta tu kereta MYVI yang terbaru tu... kids berkenan sangat2... huhuhu..... harap2... ALLAH permudahkan segalanya.. insyaALLAH...

Nak kan sesuatu.. mestilah USAHA... !!!

Kids LerrA... <3

(✿◠‿◠) ღ Terima Kasih ღ BlogWalKinG LaGi Ya ღ Komen Sekali Kalau Sudi ღ (✿◠‿◠)

Wajah Dia bermain di MINDA....



Kids nak Story satu Story... Story ni melibatkan seseorg yg kids kenal kat FacebOOk... Hukkk.. Muka BuKu bak Kate NajWa LatIf.... =='' WARNING !!! bukan pasal cinte ok.. tapi kids rase kids yang jatuh cinte kat die... cam gini cite die.. hoooh. ayat.. kemah2.. bermulanya kisah........

Kawan kids bernama Comel (bukan name sebenar..) die ade tagged.. n berkenalan dengan seseorg ni.. lelaki lah.. name die.. Hamba ALLAH... lepas kenal kat tagged.. comel ni kenal pulak die kt fb.. n tibe2 je Hamba ALLAH ni add kids sebgai kwn die.. kids terima lah.. sebab kids berkenan dengan DP die.. Comel.. kemas je care die berpakaian.. Hamba ALLAH ni sekolah kat teknik Rompin... Teknik?? hmmm.... biler bace die tulis name skolah die teknik... kids teringat kat someone.. tp hanya sementara.. ahhh.. lupekan !! Ok.. jadi kami kenal2 lah.. lame gak kami kenal... ade lah dalam dekat sebulan tak silap kids.. kids pun x ingat... Nak tgk gambar die? hehehe... NO WAY !!! hanya kids je boleh tgk !! hahaha... tanye sangat.. sengal sungguh.... ==''


nak dijadikan cerite lah... Kids suke b'kwn dgn die.. tak pernah pun die nak marh kids... kids pun byk gak tanye soalan ntah pape.. tp die jwb je.. Satu je kids xleh tahan.. die duk pahang.. huh !! pahang!! negri yg paling kids xsuke.. sbb ade kenangan PAHIT yg kids takkan lupekan sampai mati.. bg kids.. semue budak pahang jahat.. tp die ni lain... die baik sgt.. smpai satu tahap.. kids simpan gambar die dalam phone KIds... harap2 die tak tahu.. yg ni kids tak berani nak cakap kat die.. takut die anggap kids yg bukan2... 

Mase tu skali.. die tukor gambo dp die..  Satu hari tu.. kids beranikan diri bagitau kat die.. yg kids suke tgk gambar die yg die pakai baju teknik tu... hensem sangat.. mak kids pun berkenan... Tp kids xpernah terpikir yg die akan jadi milik kids... tak de rase pun.. ckit pun x.. sbb kids hanya anggap die tak lebih dri seorg sahabat...  alih2... die tuko baik gambar dp die yg asal... kids geram rase tgk muke die.. rase cam nak cubit2 je.. kalau kids letak sini.. kopem ramai terpikat.. tp kids pikir gok.. org mcm die ni... layak ke untuk aku? haaa... tu lah kids pikir... hmmm..care die chat dgn kids.. mcm die ni ade hati kat kids... tp kids hrp sgt.. die tak de hati kat kids... kids xnak.. hmmm.. xtau lah.. tp kalau kami ade jodoh... kids sangat suke.. sangat bersyukur.. sangat berterima kasih kepada ALLAH.. sbb temukan kami... die terlalu baik... kids ni pun.. bukannyer baik sgt.. skali skale tu ade lh...

Namun... setiap hari wajah die tu asyik bermain2 di pikiran kids... tak pernah hilang dari pandangan mate kids.. mcm die ni terlalu istimewa buat kids... tp kids pikir secare rasional... kids takkan terburu2... kids akan tggu die yg luahkan dulu.. baru kids akan berikan jawapan.. cewaaahh.. mcm nak nikah pun ade.. xde r... nok nikah amse blajo... result SPM pun xdpt ag.. ade hati nok kat org gitu... pi giiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii dah.... sengal...
Kids hrp die tak terbace entry ni... hrp222222222222222222222222 sgt2.... satu lg perkare fakta yg kids nk bg tahu... sebelum kids tidur.. kids akan tatap wajah die puas2 dlm phone... baru lah tidur...
itu saja.. sekian wasalam......

Menatap indahnya senyuman.. di wajahmu...


Kids Lerra


(✿◠‿◠) ღ Terima Kasih ღ BlogWalKinG LaGi Ya ღ Komen Sekali Kalau Sudi ღ (✿◠‿◠)

♥●•٠• 4 AMALAN SUNNAH SEBELUM TIDUR...


♥●•٠• 4 AMALAN SUNNAH SEBELUM TIDUR...

1- Tidur dengan berwudhu'.

RASULULLAH SAW bersabda mafhumnya :
"Apabila kamu mendatangi tempat tidur kamu, maka berwudhu'lah dengan wudhu' kamu untuk bersolat, kemudian baringlah di atas rusuk kamu yang kanan"
[Al-Bukhariy/ 6311 , [Muslim/ 2712]

2- Membaca Surah Al-Ikhlas, Al-Falaq dan An-Nas sebelum tidur.

Daripada `A'isyah radhiyallanha `anha berkata mafhumnya :
RASULULLAH SAW apabila mendatangi katilnya setiap malam, dia mengumpulkan dua tapak tangannya, kemudian menghembus pada kedua-duanya, dan membaca pada kedua-duanya : Qul huwALLAHU ahad, Qul a'uzu birabbil-falaq, dan Qul a'uzu birabbin-nas. Kemudian dia menyapu dengan kedua-dua tangannya pada apa yang dia mampu daripada tubuhnya, dia bermula dari atas kepalanya dan mukanya sehingga apa yang sampai daripada tubuhnya. Dia melakukannya sebanyak tiga kali. [Al-Bukhariy/ 5018]

3- Membaca takbir, tasbih dan tahmid apabila masuk tidur.

RASULULLAH SAW berkata kepada Fatimah ketika Fatimah meminta agar diberikannya seorang pembantu :

"Mahukah aku tunjukkan kamu berdua terhadap apa yang lebih baik untuk kamu daripada seorang pembantu? Apabila kamu berdua mendatangi katil, atau kamu berdua mengambil tempat tidur kamu, maka bertakbirlah ( Allahu akbar ) 33 kali, dan bertasbihlah ( Subhanallah ) 33 kali dan bertahmidlah ( Alhamdulillah ) 33 kali. Maka ini adalah lebih baik bagi kamu berdua daripada seorang pembantu "
[Al-Bukhariy/ 6318] NOTA: Bertakbir ialah menyebut Allahu akbar. Bertasbih ialah menyebut Subhana Llah. Bertahmid ialah menyebut Al-hamdu liLlah.

4- Solat witir

Dari Ibnu Abbas dalam Musnad Ahmad antara maksudnya :
Kekasihku sallallahu `alaihi wasallam mewasiatkan tiga perkara kepadaku (yang tidak akan aku tinggalkan sepanjang hayatku) ; berpuasa 3 hari setiap bulan, mengerjakan 2 rakaat solat dhuha dan bersolat witir sebelum tidur.
( Hadis Dhoif )

p/s : Selamat BERAMAL. dan selamat MALAM ( LAILAH SAI'DAH )..^________^




Muhasabah diri...




Kids Lerra

(✿◠‿◠) ღ Terima Kasih ღ BlogWalKinG LaGi Ya ღ Komen Sekali Kalau Sudi ღ (✿◠‿◠)

Salam Maulidur Rasul


Salam Maulidur Rasul... ALLAHUMMA SOLIA'LA SAIYIDINA MUHAMMAD WAA'LA ALIHI WASAHBIHI WABAARIK WASALIM.. 7x Mari kita sama-sama selawat ke atas NABI MUHAMMAD S.A.W.. :-)  


BIODATA RASULULLAH SAW  


• Nama: Muhammad bin 'Abdullah bin 'Abdul Muttalib bin Hashim 


• Tarikh lahir: Subuh Isnin, 12 Rabiulawal / 20 April 571M (dikenali sebagai tahun gajah; sempena peristiwa tentera bergajah Abrahah yang menyerang kota Ka'abah) 


• Tempat lahir: Di rumah Abu Talib, Makkah Al-Mukarramah  


• Nama bapa: 'Abdullah bin 'Abdul Muttalib bin Hashim  


• Nama ibu: Aminah binti Wahab bin 'Abdul Manaf  


• Pengasuh pertama: Barakah Al-Habsyiyyah (digelar Ummu Aiman. Hamba perempuan bapa Rasulullah SAW)  


• Ibu susu pertama: Thuwaibah (hamba perempuan Abu Lahab)  


• Ibu susu kedua: Halimah binti Abu Zuaib As-Sa'diah (lebih dikenali Halimah As-Sa'diah. Suaminya bernama Abu Kabsyah) USIA 5 TAHUN


• Peristiwa pembelahan dada Rasulullah SAW yang dilakukan oleh dua malaikat untuk mengeluarkan bahagian syaitan yang wujud di dalamnya. USIA 6 TAHUN


• Ibunya Aminah binti Wahab ditimpa sakit dan meninggal dunia di Al-Abwa' (sebuah kampung yang terletak di antara Mekah dan Madinah)


• Baginda dipelihara oleh Ummu Aiman (hamba perempuan bapa Rasulullah SAW) dan dibiayai oleh datuknya 'Abdul Muttalib. USIA 8 TAHUN


• Datuknya, 'Abdul Muttalib pula meninggal dunia.


• Baginda dipelihara pula oleh bapa saudaranya, Abu Talib. USIA 9 TAHUN (Setengah riwayat mengatakan pada usia 12 tahun).


• Bersama bapa saudaranya, Abu Talib bermusafir ke Syam atas urusan perniagaan. 


• Di kota Busra, negeri Syam, seorang pendita Nasrani bernama Bahira (Buhaira) telah bertemu ketua-ketua rombongan untuk menceritakan tentang pengutusan seorang nabi di kalangan bangsa Arab yang akan lahir pada masa itu. USIA 20 TAHUN


• Terlibat dalam peperangan Fijar. Ibnu Hisyam di dalam kitab 'Sirah' , jilid 1, halaman 184-187 menyatakan pada ketika itu usia Muhammad SAW ialah14 atau 15 tahun. Baginda menyertai peperangan itu beberapa hari dan berperanan mengumpulkan anak-anak panah sahaja.


• Menyaksikan ' perjanjian Al-Fudhul'; perjanjian damai untuk memberi pertolongan kepada orang yang dizalimi di Mekah. USIA 25 TAHUN


• Bermusafir kali kedua ke Syam atas urusan perniagaan barangan Khadijah binti Khuwailid Al-Asadiyah. 


• Perjalanan ke Syam ditemani oleh Maisarah; lelaki suruhan Khadijah.. 


• Baginda SAW bersama-sama Abu Talib dan beberapa orang bapa saudaranya yang lain pergi berjumpa Amru bin Asad (bapa saudara Khadijah) untuk meminang Khadijah yang berusia 40 tahun ketika itu. 


• Mas kahwin baginda kepada Khadijah adalah sebanyak 500 dirham. USIA 35 TAHUN


• Banjir besar melanda Mekah dan meruntuhkan dinding Ka'abah.
• Pembinaan semula Ka'abah dilakukan oleh pembesar-pembesar dan penduduk Mekah.


• Rasulullah SAW diberi kemuliaan untuk meletakkan 'Hajarul-Aswad' ke tempat asal dan sekaligus meredakan pertelingkahan berhubung perletakan batu tersebut. USIA 40 TAHUN


• Menerima wahyu di gua Hira' sebagai perlantikan menjadi Nabi dan Rasul akhir zaman. USIA 53 TAHUN


• Berhijrah ke Madinah Al-Munawwarah dengan ditemani oleh Saidina Abu Bakar Al-Siddiq.


• Sampai ke Madinah pada tanggal 12 Rabiulawal/ 24 September 622M. USIA 63 TAHUN


• Kewafatan Rasulullah SAW di Madinah Al-Munawwarah pada hari Isnin, 12Rabiulawal tahun 11H/ 8 Jun 632M.


=====>>> Dia Muhammad -> iN-TeaM

Awwalul kalam dengan salam,
Buat junjungan Khairal Anam,
Dalam selawat yang disulam,
Alun zikir memuji Sohibul 'Alam
Lembaran sirah pun berperi
Riwayat insan yang terpuji
Bersalasilah para nabi
Keturunan Quraisy yang molek pekerti
Ahmad, itu nama yang tersurat
Dalam Injil juga Taurat
Apatah lagi kitab Al-Qur'an
Dia Muhammad
Penutup sekalian nabi
Penyampai risalah suci
Islam agama yang diredhai 
Dari gelita jadi cahaya
Dari derita jadi bahagia
Kerana dia pembawa rahmat
Kerna dia juga pemberi syafaat
Huwa Muhammad,Huwa khatimunnubuwah,
Huwa balighurisalah, Huwa saiyiduna wa imamuna
Dia Muhammad
Dia tauladan utama
Sunnahnya jaminan syurga
Berlandaskan wahyu yang Maha Esa
Waimma cerca ataupun hina
Hatta dihunus pedang kuffar durjana
Namun baginda beralah tiada
Kerna percaya Allah tetap bersamanya

Selawat ke atas Nabi..
Kids LerrA

(✿◠‿◠) ღ Terima Kasih ღ BlogWalKinG LaGi Ya ღ Komen Sekali Kalau Sudi ღ (✿◠‿◠)

Cute Hello Kitty 2