-->> Kid'S LeRRa aLoWeRRa <<--

Assalamualaikum pembuka bicara.. Kids di sini ingin mengutur kata... Jika ada terlanjur bicara.. Mohon maaf kids pinta...

Kepada kawan Kids di alam maya... atau lebih sedap orang panggil di alam BLOG.. hehe.. Kids masih baru dalam bidang menulis blog.. Jadi semua entry yang kids buat masih sangat mentah.. Tak sehebat blog-blog yang lain.. Jadi kids minta jika ada salah perkataan, kids minta tegurlah kids.. Kids terima semua dengan hati yang terbuka.. Kerana setiap manusia tak lepas dari membuat kesilapan..


SEGMEN BLOGLIST KERI : Sebarkan Walau 1 Ayat



Segmen.. Segmen.. hehe hantu segmen lah Kid's ni..
suke sangat.. hehe..
ok.. kali ni segmen dari Blog Keri ...
Segmen ni amat..amat..amatlah kid's suke.. n tak pernah jumpe segmen ni..
first time nih.. hehe semoge tuan blog dirahmati oleh ALLAH...

ini Bannernye...


dah tengok kan?
korang faham tak? segmen ni cume mitak kite sebarkan satu ayat je..
hehe...
ayat-ayat macam mane? hehe macam ni kawan2..
contoh macam ayat2 mutiara kata..
untuk menambahkan ilmu pengetahuan kita..
contoh macam ni..

‎~✿ Sahabat..pernah dirimu BERTANYA, di mana BAHAGIA itu berada? 
dan aku menjawab, bila-bila masa dan ketika Dia memberikannya..dan dirimu bertanya lagi, mengapa DERITA itu ada? 
Aku menjawab kerana bahagia itu MAHAL HARGANYA..
oleh itu, jadikanlah KEDUKAAN dan KESENGSARAAN yang dirasa 
sebagai BAYARAN untuk mendapatkan sebuah kebahagiaan.
.tidak akan ada yang MAMPU mendapatkan MUTIARA tanpa menyelam
 LAUTAN dalam yang penuh bahaya lalu mengutip tiram TERPILIH didasarnya ✿~

~> BAHAGIA itu ada di dalam HATIMU andai dirimu mampu 
MERAIHNYA...(✿◠‿◠)

faham?? tapi kid's bukan nak bagi yang ni.. kid's buat contoh je.. 
nak bagi korang faham..
unik kan die punye segmen...
jadi? ape lagi.. mari ramai2 join segmen ni..
semoga kamu semue mendapat keredhaan daripada ALLAH..
insyaallah..

akhir kata dari kid's..

Tepuk amai amai.. 
Belalang kupu-kupu.. 
Iman kita semai.. 
Ilmu pun kita tumpu.. 
Susu lemak manis.. 
Santan kelapa muda.. 
Basuh dosa dengan nangis.. 
InsyaALLAH,DIA terima taubat kita.. (。◕‿◕。) ❤❤ 

Due rakan yang kid's sayang..


itu sajelah... wasalam.. semoga kamu semue diberkati oleh ALLAH...

menulis dengan rase rendah diri..
Kid's lerra..


(✿◠‿◠) ღ Terima Kasih ღ BlogWalKinG LaGi Ya ღ Komen Sekali Kalau Sudi ღ (✿◠‿◠)

11 Yang Sayang LeRRa:

----- ----- said...

aminn.....:)

NINJA Crew

aLoWeRRa KiD's said...

amin.... ^_^

keri ikhwan said...

Thx join ...
Best la pantun tu...
Bukan kita yang mencipta bahagia, tapi ia adalah kurniaan Allah.
Kita hanya mampu berusaha... Jika mahu jd ahli syurga, kita mesti ZERO dosa... Taubatlah jalannya...

anda ditag dan dipromote kaw2 di sini haha http://ilusi-fantasidunia.blogspot.com/2011/11/follower-ke-199-dan-ke-200.html

aLoWeRRa KiD's said...

u r welcome...
ye?? terima kasih..
yup.. betul tu.. kid's sokong..
hehe..

syukran ya keri..

3no gr33ny said...

bukan senang untuk senang..btol tak?? hehe..hamba dari segmen yang sama =)

~mira~ said...

salam..dr segmen yg sama
moga taubat kita semua dterima
allah =]

aLoWeRRa KiD's said...

3no gr33ny : betul tu..

~mira~ : insyaallah... *__*

bai'ah wafiyah said...

http://ceritasukadukasaya.blogspot.com/2011/11/segmen-bloglist-keri-sebarkan-walau-1.html

fiza nurani said...

Assalamualaikum, haipp, saya dari segmen yang samaaa ..

'' Orang yang berilmu boleh mencari harta, Orang yang berharta belum tentu boleh mencari ilmu ''

Salam kenal ;D

fieha said...

singgah dari segmen sama
bahagia itu adalah ketenangan :)

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

ca suka pantun tu...

biarlah air mata dibazirkan dengan mengenangkan dosa yg lalu, bukan dengan perkara2 yg lagha.. :)

Cute Hello Kitty 2