-->> Kid'S LeRRa aLoWeRRa <<--

Assalamualaikum pembuka bicara.. Kids di sini ingin mengutur kata... Jika ada terlanjur bicara.. Mohon maaf kids pinta...

Kepada kawan Kids di alam maya... atau lebih sedap orang panggil di alam BLOG.. hehe.. Kids masih baru dalam bidang menulis blog.. Jadi semua entry yang kids buat masih sangat mentah.. Tak sehebat blog-blog yang lain.. Jadi kids minta jika ada salah perkataan, kids minta tegurlah kids.. Kids terima semua dengan hati yang terbuka.. Kerana setiap manusia tak lepas dari membuat kesilapan..


Kid's Di Tag *___*



Pada petang yang sungguh indah ni.. 
dengan kehadiran hujan ni'mat dari ALLAH s.w.t..
Kid's rase bersyukur sangat kerana dapat lagi merasa keindahan ciptaan ALLAH...
Al-kisah yang sebenarnya.. :-

Kid's baru balik dari kelas tambahan.. 
then solat asar dulu..
zohor dah ditunaikan di sekolah..
kid's buka "LAPPY" kesayangan Kid's n terus pergi ke Kid's Lerra Blog
Tanpa disangka2 kene tag dengan Wan Niah
ok.. ni yang kid's kene buat..
first..

RULES 
1.You must post these rules
2.Each person must post 11 things about themselves in their journal
3.Answer the question the tagger set for you in their post. And create new 11 question for the people you tagged to answer.
4.You have to choose 11 people to tag and link them on the post
5.Go to their page and tell them you have tagged him/her
6.No stuff in the tagging section about " YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS" YOU
7.LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people.

second time :-

about Kid's..

1. Nama samaran: KiD's Lerra
2. Tarikh lahir: 11 Ogos 1994
3. Tempat Lahir: Hospital Dungun, Kuala Terengganu
4. Anak ke-2 dari 5 adik beradik
5. Status: Bujang
6. Warna kegemaran: mostly Oren, then Biru, Putih, Hitam, Pink, Hijau n Ungu..
7. Suke kartun or anime macam: Upin Ipin.. Hagemaru.. Doraemon.. Muslimah..
8. Suke ber'blog'ing n memasak...!!
9. Suke main hampir kesemua permainan contoh; 
main piano.. (berangan)

always.. petang2..

menyanyi menghiburkan hati..

teringin nak belajar.. (like it)

kadang2 menang.. kadang2 kalah..

suke berbasikal dengan rakan2..

suke berphotographer... penuh gambar2 dalam LAPPY..

memasak..

ber"BLOGGING"...
.
10. Suke denga lagu: Nasyid.. korea.. jepun.. malaysia.. english..
11. Suke tgk cite : mostly yg "aksi" .. Yang best.. tak bosan..!

Ni antara yang kene TAG dengan Kid's...


Ni pulok soalan yang Wan tanye kid's...

1. Suke buat ape waktu lapang?
:-) waktu lapang Kid's suke jenguk Blog orang.. kadang2 main dengan adik bongsu..

2. Ade brape orang adik bradik?
:-) 5 orang.

3. Brape tarikh lahir adik paling bongsu?
:-) 19.10.2005.

4. Ape tujuan buat blog?
:-) Nak lepaskan rase bosan dihati..

5. Ape Tempat Paling cantik yang pernah di lawati?
:-) Kedah.. (sawah padi. Muzium padi)

6. Kalo dalam kesusahan, siape yang mula-mula di cari?
:-) Kawan..

7. Masih study ke dah kerje?
:-) Study ag lah...

8. Minat movie yang macam mane?
:-) Membuatkan Kid's tertanya2 macam mane akhirnya crite tu.. (best)

9. Suke bace novel x?
:-) Suke sangat2.. (lau ade mase lapang)

10. Suke subjek Add Math x?
:-) tak tahu nak cakap camne.. coz tak amik..

11. Ape perasaan bile kene tag dalam entry ni?
:-) Happy... sebab ade lagi yang sanggup tag kite... hehe

*****************************************************************************************
Haaa.. penat menaip.. sampai naik sengal tangan dibuatnye..
tapi ape2 pun kid's suke.. happy sokmo lah..
haaaa.. tapi korang tak leh terlepas gitu je..
kene jawab soalan kid's pulak..
ni lah antaranya... WAJIB JAWAB!!!

1- Nama manja kau ape?
2- Suka lelaki/perempuan yang macam mana?
3- Kawan baik kau?
4- Solat lima waktu cukup?
5- Suka dengar lagu ape?
6- sayang keluarga tak?
7- Tarikh lahir + tempat lahir?
8- Kalau bosan cari siapa?
9- tempat yang korang suke pergi?
10- Warna Kegemaran?
11- Suke Blog Kid's??

_____________________________________________________
itu je lah kot..
kepada sesiape yang kene tag..
anda kene jawab soalan2 ni..
kalau soalan2 tu agak kurang ajar..
cakap kat kid's.. kid's xkisah.. 
asalkan korang ikhlas menjawabnya..
kalau tak nak jawab pun.. xpe.. xkisah...
kalau dah siap.. linkkan kat tempat komen..
n pergi pulok singgah kat Blog rakan2 yang lain..
ok ni je..

sekian wasalam..

Penat mengarang
KiD's LeRRa

(✿◠‿◠) ღ Terima Kasih ღ BlogWalKinG LaGi Ya ღ Komen Sekali Kalau Sudi ღ (✿◠‿◠)

6 Yang Sayang LeRRa:

FarahFazen said...

waahh..thanks tag kte :)

wan niahix said...

thanks tag wan... hehe... ^_^

aLoWeRRa KiD's said...

same2 Farah.. =)

aLoWeRRa KiD's said...

u r welcome wan.... ^____^
thanks gak tag kid's...

wan niahix said...

ok KID'S, dah setel... hehehe...

ni link die ---> http://niahix01.blogspot.com/2011/11/tag-kali-kedua.html

aLoWeRRa KiD's said...

kid's kene tag lagi.. aduh..

Cute Hello Kitty 2