-->> Kid'S LeRRa aLoWeRRa <<--

Assalamualaikum pembuka bicara.. Kids di sini ingin mengutur kata... Jika ada terlanjur bicara.. Mohon maaf kids pinta...

Kepada kawan Kids di alam maya... atau lebih sedap orang panggil di alam BLOG.. hehe.. Kids masih baru dalam bidang menulis blog.. Jadi semua entry yang kids buat masih sangat mentah.. Tak sehebat blog-blog yang lain.. Jadi kids minta jika ada salah perkataan, kids minta tegurlah kids.. Kids terima semua dengan hati yang terbuka.. Kerana setiap manusia tak lepas dari membuat kesilapan..


Cuti SPM...



Hai semua.. Hari ni kid's rehat sepanjang masa..
tengok tajuk dah tahu kan?
haha
kid's masuk exam hari khamis depan.. 
Seni kertas 2..
melukis tu..!

waduh..waduh...
hok ni yang dok sabo sangat-sangat ni..
kid's paling suke melukis tau..!
bukan nak riak ke ape kan?
anugerah yang tuhan kurniakan kepada kid's..
takkan kid's sia-siakannya..
kid's akan gunakan kebolehan kid's ni sebaik mungkin..
untuk mendapatkan yang terbaik untuk SPM kid's kali ni..
kali ni??
haha.. tahun ni..
maju,,,maju,,,

ok .. ni antare2 soalan seni kertas due yang kid's kene lukis..
tapi kene pilih lah.. takkan nak lukis belake..
kalau kene lukis semue.. alamatnya muntah hijau lah kid's nanti..
ok.. ni soalannya..

1 => Beberapa orang kanak-kanak sedang meniup buih sabun menjadi belon yang
berterbangan di halaman rumah.
Lukis suasana tersebut dengan memberi penekanan kepada bentuk, warna dan ruang.

2 => Sebuah kumpulan muzik dianggotai oleh buah rambutan, jagung dan durian yang mempunyai
kaki dan tangan sedang membuat persembahan di sebuah konsert dengan dihadiri ramai peminatnya
pada waktu malam..
Lukis situasi tersebut dari jarak dekat dengan memberi penekanan kepada bentuk, jalinan dan pencahayaan.

3 => Tiga ekor anak kucing sedang berebut untuk minum susu dalam sebuah piring yang diletakkan
di satu sudut ruang rumah.
Lukis aksi anak-anak kucing tersebut dari jarak dekat dengan memberi penekanan
kepada bentuk,jalinan dan ruang.

4 => Beberapa batang pokok telah tumbang dan menyekat aliran air anak sungai.
Lukis situasi ini dengan memberi penekanan kepada bentuk, ruang, jalinan dan pergerakan air.

5 => Beberapa alat pertukangan seperti penukul besi, gergaji, pahat dan beberapa batang kayu terletak 
di atas sebuah kotak kayu yang telah usang. Kelihatan juga paku, beberapa tin cat dan berus
yang sudah terpakai di tepi kotak tersebut.
Gambarkan situasi tersebut dalam lukisan anda dengan memberi penekanan kepada bentuk, jalinan dan ruang.

6 => Beberapa ekor serengga sedang riang bermain guli dalam kawasan taman bunga di 
sebuah istana yang sangat indah.
Lukis gambaran anda dengan memberi penekanan kepada bentuk, warna, jalinan dan ruang..

haaa.. korang seme dah bace kan??
susah tol soalan2 ni..
menguji minda betul lah..
ok dipendekkan cerita.
kid's nak lukis no 6..
tapi ibu kids suruh lukis no  2..
haih.. pening2..
tapi lebih baik ikut mak kan?
hehe..
kid's harap dengan kata-kata semangat dari keluarga, guru dan rakan2 kid's..
Kid's berjaya membawa pulang result yang baik..
kalau dah dapat result nanti.. kid's kongsi kat sini ye..
jangan risau.. hehe...


ala.. comelnyer.. belikan untuk kid's satu.. =,=''
(tak de kaitan dengan tajuk kat atas...)

yang syok menaip => kid's lerra..
batuk tak habis2.. dugaan..

(✿◠‿◠) ღ Terima Kasih ღ BlogWalKinG LaGi Ya ღ Komen Sekali Kalau Sudi ღ (✿◠‿◠)

2 Yang Sayang LeRRa:

wan niahix said...

semoga berjaya kids...
wan pun rase yg no 2 ok dr no 6...

nk tnye... 'serengga' tu ape? kerengga ke? atau serangga...

n sume soalan tu gune imaginasi tggi... hahak... ^_^

aLoWeRRa KiD's said...

@wan niahix thanx Wan sebab bagi pendapat... kid's salah tulis lah.. nak tulis serangga.. tertulis serengga.. nak laju sangat menaip.. hehe.. kid's dah buat pilihan.. kid's buat no 6 jugak akhirnya.. hehe.. cikgu2 pun kate bagus.. hehe malu rase...

Cute Hello Kitty 2