-->> Kid'S LeRRa aLoWeRRa <<--

Assalamualaikum pembuka bicara.. Kids di sini ingin mengutur kata... Jika ada terlanjur bicara.. Mohon maaf kids pinta...

Kepada kawan Kids di alam maya... atau lebih sedap orang panggil di alam BLOG.. hehe.. Kids masih baru dalam bidang menulis blog.. Jadi semua entry yang kids buat masih sangat mentah.. Tak sehebat blog-blog yang lain.. Jadi kids minta jika ada salah perkataan, kids minta tegurlah kids.. Kids terima semua dengan hati yang terbuka.. Kerana setiap manusia tak lepas dari membuat kesilapan..


KISAH AHMAD 4 (Shafiq Dan Nur Iza)


Sudah cukup 3 Tahun pernikahan Syafiq Iaitu Anak Ahmad Dan Isteri Shafiq Iaitu Nur Iza. Hari Ini adalah ulangtahun pernikahan mereka yang ke-3. Syafiq ingin memberikan kejutan pada Nur Iza.

"knock, knock, knock" Itu tandanya bunyi ada orang mengetuk pintu. Dengan perlahannya, Nur Iza membuka pintu. Rupa-rupanya Syafiq yang mengetuk pintu itu. Nur Iza tesenyum bila melihat suami kesayangannya.

"Assalamualaikum Nur" Kata Syafiq

"Waalaikummusalam Syafiq. Kenapa abang balik lambat?" Balas Nur Iza

"Abang ada hal di pejabat" Syafiq

"Oh... Abang nak makan? Iza dah sediakan" Nur Iza

"Boleh juga Iza..." Balas Syafiq

Nur Iza memandang Syafiq dengan hairan dan terus berlalu pergi ke dapur. Agaknya seperti Syafiq ingin menyembunyikan sesuatu. Sambil menyediakan makanan, terdetik persoalan di hati Nur Iza agaknya Syafiq ingat x hari ini ulangtahun pernikahan mereka. Selepas habis makan, Syafiq mengeluarkan sesuatu dari begnya. Nur Iza kelihatan terkejut bila melihat kotak hadiah.

"Abang, nie apa?" Kata Nur Iza

"Hadiah untuk Nur untuk ulangtahun kelahiran" Kata Syafiq

"Nak buka Boleh? Terima Kasih ya" Kata Nur Iza

"Bukalah... Sama2... " Kata Syafiq

"Wah, cantiknya tudung ini..." Kata Nur Iza

"Hee..." Balas Syafiq

"Abang, Nur pun ada hadiah untuk abang..." Kata Nur Iza

"Wah... rupanya isteri abang ingat juga nak bagi hadiah kat abang. Hee." Kata Syafiq

"Mestilah ingat... Hee... Abang, Nur nak tanya soalan boleh x?" Nur Iza

"Boleh Nur" Balas Syafiq

"Abang nak cahaya mata kan?" Nur Iza

"Mestilah Nur... Tapi, mungkin kita belum ada rezeki lagi..." Kata Syafiq

"Erm... Apa kata abang kahwin lain supaya abang boleh ada zuriat" Kata Nur sambil berlinangan air mata

"Nur, x baik cakap macam itu. Abang x suka. Abang kahwin dengan Nur bukan
semata-mata nak dapat anak. Abang sayang Nur dan Abang x sanggup nak lukakan hati isteri abang nie... Tolonglah Nur jangan cakap macam itu. Lepas nie kita usaha lagi ya..." Balas Syafiq

"Erm..." Kata Nur

"Nur, jangan sedih2 ya. Tak baik tau sedih2 masa kita tengah sambut ulangtahun pernikahan kita nie. InsyaAllah, suatu hari nanti pasti ALLAH akan berikan cahaya mata buat kita..." Kata Syafiq untuk tenangkan keadaan

"InsyaAllah, Syafiq" Balas Nur

Setiap kali selepas solat, pasti Syafiq dan Nur Iza mendoakan agar mereka mendapat cahaya mata yang sempurna dan soleh & solehah... Akhirnya doa mereka dimakbulkan juga, mereka mendapat anak perempuan yang dinamakan Nur Syafiqah Sememangnya, sifat x berputus asa, berusaha dan berdoa itu penting dalam kehidupan.


Kini Anak mereka, Nur Syafiqah telah membesar menjadi seorang remaja muslimah dan umur Syafiqah ialah 15 Tahun. Usaha mereka mendidik Syafiqah dari kecil dengan ilmu dunia dan akhirat telah membuatkan Syafiqah menjadi seorang remaja muslimah dan juga anak yang baik.... Datuknya Syafiqah, iaitu Ahmad juga gembira bila melihat cucunya yang memiliki sifat mahmudah itu...

(✿◠‿◠) ღ Terima Kasih ღ BlogWalKinG LaGi Ya ღ Komen Sekali Kalau Sudi ღ (✿◠‿◠)

2 Yang Sayang LeRRa:

wan niahix said...

best nye cerita ni... ^_^..
bergenang air mata... hahaha...

"keep smiling"
^_^

-Wan Niahix-

aLoWeRRa KiD's said...

@wan niahix jangan nangis.. hehe.. always smile ya.. =)

Cute Hello Kitty 2